Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

AIK bekräftar: Abraham på väg att säljas

Sillybloggen

AIK-forwarden Paulos Abraham, 18, stod i fjol för tre mål och fyra assist på 26 matcher, varav 22 från start, under sin första säsong i allsvenskan. Nu ser 18-åringen ut att lämna klubben.

Aftonbladet uppger att AIK är överens med den nederländska klubben Groningen om en övergång. Abraham uppges ha flugit till Nederländerna för att genomföra den obligatoriska läkarundersökningen innan övergången kan slutföras. Enligt tidningen kan AIK få runt 25-30 miljoner kronor för anfallstalangen.

Natten till måndag bekräftar också AIK att Abraham är aktuell för en försäljning. I ett pressmeddelande skriver man:

“Medieuppgifter gör idag gällande att en förhandling pågår mellan AIK Fotboll och den Nederländska klubben FC Groningen om en transfer för 18-årige Paulos Abraham. AIK Fotboll vill med detta pressmeddelande bekräfta att förhandlingar pågår mellan klubbarna”.

Annons

Vidare skriver klubben:

“Detta pressmeddelande är en följd av Finansinspektionens insiderinformation och därmed en del av det regelverk som AIK Fotboll AB som börsnoterat bolag lyder under”.

Abraham anslöt inför förra säsongen från Brommapojkarna och har kontrakt över 2023, men redan under förra sommaren kom även rapporter om utländskt intresse.

Groningen är placerat på sjätte plats i Eredivisie. I klubben spelar sedan tidigare svenskarna Gabriel Gudmundsson och Ramon Pascal Lundqvist. Djurgården lånade även nyligen ut den norske målvakten Per Kristian Bråtveit till den nederländska klubben.

Publicerad 2021-02-01 00:22

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto