Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Uppgifter: United gick miste om Upamecano

1v

Dayot Upamecano, 22, har vuxit ut till en av världens bästa mittbackar i RB Leipzig. Nyligen meddelade Bayern München att de köper loss fransmannen i sommar. Utköpsklausulen sägs ligga på 38 miljoner pund, motsvarande cirka 440 miljoner kronor. Men för sex år sedan var prislappen på Upamecano, av förståeliga skäl, betydligt lägre. Något som Manchester United kanske grämer sig över.

Upamecanos rådgivare Therry Martinez berättar i en intervju med franska fotbollssajten So Foot att United försökte värva Upamecano för drygt 20 miljoner kronor när fransmannen var 16 år och spelade i Valenciennes.

ANNONS

– Vi träffade en mellanhand, men det fanns en skillnad mellan projektet hon presenterade för oss och vad som faktiskt skulle hända. En lägenhet utlovades, men det ändrades till en värdfamilj och bara sex hemresor för Dayots föräldrar. När du rycker upp en så ung spelare från rötterna är det inte tillräckligt. Jag ville att Dayot skulle ha en stabil emotionell balans utanför planen, säger Martinez.

Upamecano hamnade i stället i Red Bull Salzburg, innan flytten till systerklubben RB Leipzig i januari 2017.

Publicerad 2021-02-17 kl 10:26

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto