Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Uppgifter: Bundesliga-svenskens prislapp vid nedflyttning

Sillybloggen

Den svenske landslagsanfallaren Sebastian Andersson, 29, lämnade Union Berlin för FC Köln i september. Då kostade han 6.5 miljoner euro (cirka 66 miljoner kronor). Den här säsongen kämpar Köln för att undvika nedflyttning och just nu har de tre poäng upp till kvalplats med sex omgångar kvar.

Tyska Sport-BILD rapporterar nu att Andersson har en klausul i kontraktet med Köln som gör det möjligt för honom att lämna för sju miljoner euro (dryga 70 miljoner kronor) om klubben åker ur den här säsongen.

Andersson har haft stora problem med en knäskada som hållit honom borta från spel sedan mitten av december och berättade häromveckan för Fotbollskanalen att han “inte ens kunde gå i parken utan att gnälla som en femåring” ett tag.

Den 3 april mot Wolfsburg gjorde han dock efterlängtad comeback och i helgen startade han mot Mainz. Då fick han också beröm från Kölns nye tränare Friedhelm Funkel:

Annons

-Du såg i går (lördag) att Sebastian Anderssons återkomst är en mycket viktig faktor. Han har kvaliteten. Med honom blev det offensiva spelet bättre. Han är mycket viktig som målskytt, sa Funkel.

Andersson har gjort två mål på tolv ligamatcher den här säsongen.

Publicerad 2021-04-14 09:59

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto