Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Uppgifter: Yusuf-affären klar - lämnar Blåvitt

Sillybloggen

Det var i förra veckan som den trovärdige transferjournalisten Fabrizio Romano rapporterade att IFK Göteborg var överens med belgiska Royal Antwerp om en affär värd omkring 15 miljoner kronor för mittfältaren Alhassan Yusuf. Nu verkar övergången vara nära.

Enligt den belgiska tidningen Gazet van Antwerpen har parterna kommit överens om alla avtal. Senare den här veckan väntas 20-åringen resa till Belgien för att slutföra affären.

Sportchef Pontus Farnerud svarade på uppgifterna under onsdagen i en intervju med GP.

– Det har funnits ett intresse ända sedan han slog igenom. Inledningsvis var det enormt, sedan har det stationerat lite och gått i vågor. Men utifrån hans kontraktssituation, där han har ett utgående kontrakt 2022, så är det en stor möjlighet till försäljning i det här transferfönstret för att det ska bli så ekonomiskt lönsamt för IFK Göteborg som möjligt. Han har såklart också ambitionen att ta nästa steg i karriären. Sedan ska det landa rätt. Ekonomiskt för oss, sportsligt för honom. Det är viktigt för oss att det blir rätt klubb när unga spelare tar steg ut i Europa.

Annons

Yusuf kom till Blåvitt 2018 och har sedan dess gjort 77 matcher för klubben.

Publicerad 2021-07-14 20:24

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto