Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Uppgifter: Mästarklubb förhandlar om Olsen

Sillybloggen

Den svenske landslagsmålvakten Robin Olsen, 31, var en av Blågults bästa spelare i sommarens EM, som slutade med uttåg i åttondelsfinalen mot Ukraina efter förlängning.

I klubblaget Roma är Olsen däremot inte prioriterad, vilket har fått honom att leta efter en ny klubb i sommarens transferfönster. Nu rapporterar den italienske journalisten Gianluca di Marzio att Roma håller förhandlingar med franska ligamästaren Lille om en övergång för Olsen. Lille vann överraskande Ligue 1 före storfavoriten Paris Saint-Germain i våras.

Klubbarna förhandlar i nuläget för att försöka hitta en överenskommelse som kan föra Olsen till Frankrike, men Roma måste i sådana fall stå för en viss procent av lönen, enligt di Marzio.

Lille har sålt förra säsongens förstemålvakt Mike Maignan till AC Milan och är nu på jakt efter en ersättare. Salvatore Sirigu nämndes först som ett alternativ för Lille, men förre Torino-målvakten ser i stället ut att fortsätta sin karriär i Genoa.

Annons

Robin Olsen var utlånad till Everton under den gångna säsongen och har tidigare varit utlånad till Cagliari. Före flytten till Roma sommaren 2018, efter succén i VM-slutspelet, spelade svensken för grekiska Paok Thessaloniki samt danska FC Köpenhamn.

I Sverige vaktade Olsen stolparna för Malmö FF mellan 2012 och 2015. I det svenska landslaget står 31-åringen noterad för 48 A-landskamper. När Andreas Isaksson tackade för sig efter EM 2016 var det Robin Olsen som tog över som ny förstemålvakt.

Olsens kontrakt med Roma löper ut i juni 2023, men det mesta tyder på en flytt i sommar.

Publicerad 2021-07-15 16:03

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto