Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Officiellt: HIF värvar ex-allsvensk forward

Sillybloggen

Den finländske landslagsforwarden Rasmus Karjalainen tillbringade hösten 2020 på lån i allsvenska Örebro SK. Tanken var att Karjalainen även skulle spela för ÖSK under den allsvenska vårsäsongen 2021, men en skada på halspulsådern har hållit honom borta från spel en längre tid.

Nu meddelar Helsingborgs IF i superettan att man köper loss Karjalainen från nederländska Fortuna Sittard. 25-åringen har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över säsongen 2023.

– Det känns jättebra att vara här. HIF har varit ett alternativ under en tid och efter att ha pratat med folk i min omgivning är jag övertygad om att detta var 110% rätt val för mig. Alla jag pratat med har sagt bra saker om både staden och klubben, säger Karjalainen till HIF:s hemsida.

Finländaren ersätter därmed Max Svensson, som nyligen lämnade Helsingborg för nederländska Willem II.

– Vi är glada att få hit en forward av Rasmus kvalité som dessutom är i en bra ålder trots sin erfarenhet. Efter att Max Svensson lämnat för Nederländerna har vi känt att vi behöver få in en forward till i truppen. Nu är Rasmus här och det är vi glada för, säger sportchef Andreas Granqvist till HIF:s hemsida.

Annons
Publicerad 2021-07-17 11:22

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto