Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Officiellt: Sverige-bekanting flyttar hem till Finland - efter 18 år utomlands

Sillybloggen

I Sverige är mittfältaren Tim Sparv mest känd för sina tre säsonger i Halmstads BK mellan 2007 och 2009. Därefter har finländaren haft en lång utlandskarriär i klubbar som Groningen, Greuther Fürth, FC Midtjylland och AE Larisa – men nu vänder han hem efter 18 år utomlands.

Sparv, 34-årig landslagskapten för Finland och en del av sommarens EM-trupp, har skrivit på för regerande finska mästaren HJK Helsingfors. Klubben ställs mot Malmö FF i Champions League-kvalet (MFF vann hemmamatchen med 2-1 och retur väntar på tisdag).

– Det känns jättebra. Jag har haft en lång karriär utomlands, det har gått sammanlagt 18 år. Den här sommaren kändes det som att det var rätt läge att komma tillbaka och jag är stolt över att få spela för Finlands bästa klubb, säger Sparv på en presskonferens enligt YLE.

Tim Sparv har gjort 83 A-landskamper för Finland och får ses som en riktig prestigevärvning av HJK. Mittfältaren har dock några veckor kvar innan han är i spelskick, berättar han.

Annons
Publicerad 2021-07-22 18:22

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto