Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Uppgifter: Missar matchen mot AIK - på väg utomlands

Sillybloggen

Örebro ligger för tillfället på kvalplats i allsvenskan med fyra poäng upp till Sirius och säker mark. Trots att det är en tuff uppgift satsar man på att minska det avståndet när man gästar AIK på Friends Arena under lördagen – men nu står det klart att man får göra det utan en viktig spelare.

Under fredagskvällen avslöjade NA att Deniz Hümmet, som är på lån hos klubben från Elfsborg, missar lördagens matchen då anfallaren är på besök hos en annan klubb. Något klubbens fotbollschef Axel Kjäll bekräftade.

– Vi har varit medvetna om läget, har ett avtal och har vetat om förutsättningarna. Men det är klart att vi vill ha alla bra spelare här. Nu får vi se vad som händer. Just nu är det inte mer än att han är och besöker en klubb, så vi får se vart det landar, säger Kjäll till NA.

Klubben det ryktas om att Hümmet besöker är turkiska Gaziantep. Anfallaren har tidigare under transferfönstret placerats i klubben och under fredagsförmiddagen uttalade sig Gazianteps ordförande Cevdet Akinal om övergången.

Annons

– Vi har lite problem med det svenska förbundet. Vi väntar på att den frågan ska lösa sig. Vi är överens med spelaren och kommer att registrera honom i truppen så snart som möjligt, säger han enligt NA som refererar till ett turkiskt Twitter-konto.

Kjäll menar vidare att Örebro kommer att kompenseras för flytten, då låneavtalet med Elfsborg avslutas i förtid.

– Vi har en ekonomisk uppsida om han säljs och det påverkas till viss del av hur mycket han säljs för, säger Kjäll till NA.

Hümmet har hittills stått för fem mål på 15 matcher i årets allsvenska.

Publicerad 2021-08-28 08:11

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto