Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Klart: Toivio lämnar BK Häcken efter säsongen - klar för HJK

4v

Joona Toivio lämnar BK Häcken efter säsongen. Det meddelar klubben på sin hemsida. Mittbacken “flyttar hem”, det vill säga att han återvänder till HJK Helsingfors.

– Jag hade inte tänkt flytta hem till Finland än, men när budet från HJK kom så började tanken växa fram och det blev snabbt klart för oss i familjen att det lät som en bra idé. Helheten känns bra och det blir också en bra lösning för familjen. HJK är min moderklubb och dessutom den största i Finland, så det ska bli kul att få komma hem. Det blir faktiskt första gången jag spelar i den finska högstaligan, säger Toivio om beslutet.

ANNONS

Finnen har varit i Häcken under fyra säsonger. Varje år har han varit den i laget som har spelat flest minuter i allsvenskan, och har därmed varit en minst sagt viktig spelare för Hisingslaget.

– Jag har haft det väldigt bra från första dagen jag kom. Hela truppen tog emot mig på ett bra sätt och jag har haft turen att kunna spela i stort sett alla matcher de senaste åren. Jag har trivts bra i klubben och familjen har trivts bra i Göteborg. Jag tar med mig många goda minnen härifrån. Jag vill rikta ett stort tack till alla inom klubben och alla supportrar, ert stöd är guld värt, säger han i klubbens pressmeddelande.

Toivio har spelat 125 matcher för Häcken och har under den tiden bidragit med elva poäng.

Publicerad 2021-11-01 kl 16:07

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto