Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Uppgifter: Juventus riskerar att tappa Chiesa - kan hamna i PL-klubb

Sillybloggen

Federico Chiesa, 24, har gjort stor succé i Juventus sedan han värvades från Fiorentina förra sommaren. Enligt uppgifter är Chelsea nu intresserat av att värva italienaren.

Det är transferjournalisten Fabrizio Romano som, via sin podcast “Here We Go”, rapporterar att Chelsea-tränaren Thomas Tuchel är en stor beundrare av Chiesa och gärna hade tagit honom till London. Juventus sägs dock inte vara särskilt villigt att släppa sin stjärna – men det finns en detalj som kan få den italienska storklubben att tänka om.

Juventus har nämligen hamnat efter i ligan och riskerar att missa en topp fyra-placering. Enligt La Gazzetta dello Sport kan flera storspelare behöva lämna Juventus om klubben inte kvalificerar sig till Champions League, vilket skulle innebär ett intäktstapp på cirka 820 miljoner, nästa säsong. Ett missat CL-gruppspel skulle alltså kunna öppna för Chelsea och en värvning av Federico Chiesa.

Annons

Totalt har 24-åringen gjort 17 mål och 13 assist på 59 matcher i Juve-tröjan.

Publicerad 2021-12-01 15:52

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto