Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Uppgifter: Bundesliga-klubb överens med svensk supertalang

Sillybloggen

Jardell Kanga, som fyllde 16 år i december, spås en lysande framtid. Forwarden är den yngste någonsin att skriva ett A-lagskontrakt med – och göra tävlingsmål för – Brommapojkarnas herrlag. Förra året provtränade svensken med Barcelona.

I november var Kanga på besök hos den tyska storklubben Bayer Leverkusen, vilket BP:s sportchef Peter Kisfaludy bekräftade för Fotbollskanalen. Kisfaludy bedömde då chanserna till en flytt i vinter som 50/50.

– De har scoutat honom, var intresserade och hörde av sig. I och med att det är i slutet av säsongen och vi har så bred trupp så sa vi att det är klart att han ska få åka i väg. Och enligt de rapporterna jag fått så har det gått väldigt bra för honom, sa Kisfaludy till Fotbollskanalen då.

Fotbolldirekt rapporterade under gårdagen att Bayer Leverkusen väntades komma med ett bud på Kanga under januarifönstret. Nu uppger Aftonbladet att Kanga är överens med Leverkusen om ett femårskontrakt. Såväl Fotbolldirekt som Aftonbladet skriver att BP får omkring fem-sex miljoner kronor för 16-åringen.

Annons

Jardell Kanga gjorde fem mål på 22 matcher för Brommapojkarna i ettan norra under 2021.

Publicerad 2022-01-16 13:12

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto