Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Uppgifter: ÖSK detaljer från att värva Eskelinen

Sillybloggen

Det var sommaren 2019 som William Eskelinen, 25, lämnade Gif Sundsvall för danska AGF från Århus. Efter en lyckad debutsäsong har det gått desto tyngre för svensken sedan dess.

För tillfället tränar 25-åringen nämligen med AGF:s U19-lag, då klubben bedömer att han inte har någon utsikt för att få speltid i A-laget.

– Vi tycker att han ska vidare i sin karriär. Vi har gett honom lov att undersöka sina möjligheter och vi försöker hjälpa till i den processen. Det är det vi har fokus på. Därför är han inte en del av Superligatruppen, har AGF:s sportchef Stig Inge Bjørnebye sagt tidigare till Århus Stiftstidende.

Enligt uppgifter till Århus Stiftstidende har AGF länge försökt bli av med Eskelinen och det ska ha kommit bud från såväl norska som svenska klubbar. Eskelinen ska dock ha tackat nej till buden, vilket ska ha irriterat den sportsliga ledningen i AGF.

Annons

Nu ser en lösning dock ut att vara på gång för målvakten. På måndagen rapporterar Nerikes Allehanda att Örebro SK bara är detaljer från att göra klart med William Eskelinen.

Axel Kjäll, fotbollschef i ÖSK, menar att han och huvudtränare Joel Cedergren känner till 25-åringen sedan tidigare – utan att bekräfta uppgifterna.

– Det är ett namn som var ett alternativ som vi tittade ganska intensivt när vi rekryterade Bobby Allain. Vi gick för Bobby då och William var inte tillgänglig just då. Därför är det en målvakt som jag har en bra bild av i och med att vi scoutade honom då. Och Joel har haft honom i Sundsvall så han har bra koll på honom, säger Kjäll till NA.

Totalt har Eskelinen hållit nollan på elva gånger på 39 matcher i AGF-tröjan sedan flytten.

Publicerad 2022-03-21 20:05

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto