Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Uppgifter: Chelsea vinner dragkampen - kapar Arsenals Mudryk-affär

Sillybloggen

Sjachtar Donetsk-stjärnan Mychajlo Mudryk, 22, är en av januari-fönstrets stora snackisar.

Arsenal och Chelsea har under en längre tid rapporterats vara på jakt efter 22-åringen, och under fredagen uppgav den engelska tidningen The Telegraph att Arsenal vid den tidpunkten var nära att komma överens med Sjachtar Donetsk om en övergångssumma på runt 80 miljoner pund, över en miljard svenska kronor, inklusive bonusar. Samtidigt gjorde uppgifterna gällande att Mudryk, där och då, helst ville till Mikel Artetas lag, som just nu toppar Premier League.

Nu rapporterar transfer-journalisten Fabrizio Romano att Chelsea gjort klart med en värvning av Mudryk för 100 miljoner euro, drygt 1,1 miljarder kronor. Enligt journalisten anländer den ukrainske stjärnan till London under lördagskvällen för att genomföra den obligatoriska läkarundersökningen och skriva på ett avtal till sommaren 2030.

Annons

Tidigare under lördagen rapporterade även The Athletic att Chelsea nått en överenskommelse med Sjachtar Donetsk gällande en värvning av Mudryk. Enligt sajten var Chelsea-representanter på plats i Turkiet, där Sjachtar är på träningsläger, under lördagen för samtal med den ukrainska klubben, där de enades om en övergång.

Sjachtar har samtidigt bekräftat, via klubbens Twitter-konto, att klubbarna är “väldigt nära att komma överens om spelarens övergång”, medan Chelsea har gått ut på sin hemsida med att parterna diskuterar en övergång.

Chelsea har även hintat på klubbens Instagram-konto om att ukrainaren är på väg att bli klar, då klubben uppmanar supportrar att följa spelaren i sociala medier.

Mudryk blev under hösten noterad för tre mål och två assist på sex matcher i Champions League.

Annons
Publicerad 2023-01-14 21:24

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto