Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Officiellt: TFF värvar Andersson

Sillybloggen

Mattias Andersson gjorde tre matcher för danska Randers förra säsongen. Senaste tiden har mittbacken tränat med Trelleborgs FF, och nu står det klart att han flyttar till superettan på permanent basis.

På måndagen blev det officiellt att TFF värvar Andersson.

– Det här känns fantastiskt kul och det ska bli spännande att ta sig an säsongen tillsammans med TFF. Klubben gav mig möjligheten att komma igång efter min skada i höstas och jag fick möjligheten att komma tillbaka efter ledigheten och i takt med att jag varit här och tränat så känns det som att det har vuxit fram naturligt från båda parter att det blir en fortsättning, säger Mattias Andersson till klubbens hemsida.

Kontraktet sträcker sig över säsongen 2024.

– Det kommer bli riktigt härligt att spela framför familj och vänner igen och att ha dem nära under säsongen. Jag har varit många år utomlands men det känns väldigt bra att vara hemma i Skåne igen. I vintras fick jag hjälp med mina ryggproblem och det känns helt kanon nu där jag klarar av mycket större påfrestningar än jag gjort tidigare utan att ha ont efter träning, det är verkligen en befrielse, säger Mattias Andersson.

Annons

– Jag vill ta en ledande roll i backlinjen där jag gärna hjälper laget genom att styra med rösten. Jag ser mig själv som en brytningssäker spelare med styrka i huvudspelet.

Mattias Andersson är fostrad i Malmö FF men har även representerat Juventus, FC Den Bosch och FC Sion.

Publicerad 2023-01-30 16:02

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto