Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Klart: ÖFK värvar ukrainare

Sillybloggen

Östersunds FK förstärker inför kommande säsong i superettan.

På sin hemsida meddelar föreningen att man värvar den ukrainske yttern Mykola Musolitin, 24, och kontraktet är skrivet över två år.

– Mykola är en kvick spelare med bra teknik och som jobbar hårt för laget. Han kan spela på flera positioner, men konkurrerar främst som yttermittfältare och alternativt centralt bakom forward. Han har potential att göra mycket poäng då han är en bra avslutare och är skarp i ”sista” passningen. Efter en lite besvärligare period, (mycket på grund av kriget) så tror vi att han kan få fart på sin karriär igen hos oss och bidra till lagets fortsatta utveckling, säger Stefan Lundin Lundin, sportchef i Östersunds FK, i en kommentar på klubbens hemsida.

Annons

Musolitin själv:

– Jag vill hjälpa laget så gott det går att ta sig upp till Allsvenskan igen. Under försäsongslägret träffade jag laget för första gången, och om vi bara får tid att spela ihop oss så kommer vi kunna vara ett lag att räkna med, säger han i en kommentar på klubbens hemsida.

Ukrainarens senaste klubbadress var CfR Pforzheim i tyska fjärdedivisionen. Han även ett förflutet i ukrainska Chornomorets, polska Lechia Gdansk och lettiska Valmiera.

Publicerad 2023-02-10 19:20

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto