Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bekräftat: Bodø/Glimt vill köpa loss Friedrich 

Sillybloggen

Ricardo Friedrich, 30, har ett succéartat 2022 i ryggen och i slutet av säsongen blev han vald till Årets målvakt i allsvenskan. Insatser som har väckt intresse, och nu kan brassen vara på väg bort från Kalmar FF.

Det är lokaltidningen Barometern som rapporterar att norska succéklubben Bodø/Glimt vill köpa loss Friedrich. Uppgifter som KFF:s sportchef Jörgen Petersson bekräftar.

– De har varit i kontakt, det stämmer, säger Petersson till tidningen, och får frågan om KFF har “tackat nej”.

– Nej, så fungerar det inte. Mer att man vill hitta en nivå där det skulle kunna fungera. Det har vi varit noga med i dialogen, att när en förfrågan i kommer så sent i fönstret inför säsongsstart, så för varje dag blir det dyrare då vi får vi kortare tid på oss att hitta en ny spelare.

Petersson stänger inte dörren för att Friedrich kan lämna KFF, men det ska i så fall vara under “rätt förutsättningar”.

Annons

– Det är upp till dem om de kommer med nytt bud. Men vi är inte i förhandling i dag. Men en konkret förfrågan har vi fått, säger han till Barometern.

Bodø/Glimt har varit på jakt efter en ny målvakt under en längre period och fick nyligen nobben av den svenske landslagsmålvakten Leopold Wahlstedt.

Totalt har Ricardo Friedrich, som representerade Bodø/Glimt mellan 2017-2020, gjort 34 matcher i KFF-tröjan. Hans nuvarande kontrakt sträcker sig till slutet av 2023.

Publicerad 2023-02-22 17:05

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto