Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Elfsborg dementerar Lagerbielke-rykte: "Inte haft någon idé att han ska lämna"

Sillybloggen

Gustaf Lagerbielke gjorde succé på lån i Degerfors i fjol och belönades vid årsskiftet med en plats i svenska landslagets januariturné. Mittbacken har nu återvänt till Elfsborg, besluten om att ta en ordinarie startplats under huvudtränare Jimmy Thelins ledning.

– Jag siktar på att vara kvar i Elfsborg. Vi har ett bra, ungt och spännande lag. Jag tror att vi kan vara med i toppen och slåss om titeln. Att vara i en sådan miljö är väldigt utvecklande. Jag vill vara med om en titelstrid innan jag lämnar, sa 22-åringen till Fotbollskanalen under januariturnén.

Under söndagen kom dock uppgifter som gjorde gällande succébacken är på väg bort från Borås.

Podcasten Tuttosvenskan hävdade då att Degerfors och Elfsborg för “intensiva samtal” om en ny utlåning för Lagerbielke. Uppgifter som dock dementeras av Stefan Andreasson, klubbchef i Elfsborg:

Annons

– Det stämmer inte alls. Vi har skapat den mittbacksuppsättningen vi vill ha. Punkt, säger Andreasson till GP, och fortsätter:

– Han var i Degerfors och gjorde det fantastiskt bra. Det fattar alla att de gärna vill ha kvar honom. Men sen den dagen han lämnade Degerfors, har det inte varit aktuellt. Vi tror stenhårt på honom. Nu är det dags att ta position i Elfsborg. Vi har inte haft någon idé om att Gustaf ska lämna oss. Han är en av fyra mittbackar vi behöver. Det finns inga sådana tankar eller diskussioner.

Även Degerfors sportchef Patrik Werner menar att ett nytt lån av Lagerbielke inte är aktuellt.

– Gustaf gjorde det fantastiskt hos oss och vi hade såklart gärna sett att han återvände. Men tyvärr är det felaktiga uppgifter, säger Werner till tidningen VF.

Gustaf Lagerbielkes kontrakt med Elfsborg sträcker sig till 2025.

Annons
Publicerad 2023-03-12 11:58

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto