Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Uppgifter: Barcelona vill dumpa Alba - efter elva år

Sillybloggen

Barcelonas vänsterback Jordi Alba, som anslöt från Valencia under 2012, uppgavs i fjol vara förbannad på Barcelonas ledning, då den spanska storklubben, enligt den katalanska sajten CCMA, försökte göra sig av med 34-åringen under de sista timmarna av transferfönstret förra sommaren – utan spelarens vetskap – för att få ner lönekostnaderna i spelartruppen. 34-åringen ville samtidigt inte gå och uttalade sig i höstas om att han vill avsluta sin karriär i klubben.

Nu uppger den spanska tidningen Sport att Barcelona vill avsluta Albas kontrakt i sommar, trots att spelarens nuvarande avtal i grunden sträcker sig till sommaren 2024. Anledningen uppges vara att Barcelona vill skära ner på lönekostnaderna, samtidigt som tränaren Xavi inte sägs se att vänsterbacken kommer få så mycket speltid framöver.

Alba har samtidigt även tidigare uttalat sig om att han är beredd att gå ner i lön för att stanna i klubben. Enligt tidningen drar han i dagsläget in runt 38 miljoner euro, motsvarande 423 miljoner svenska kronor per säsong.

34-åringen är den här säsongen noterad för ett mål och sex assist på 22 framträdanden. Totalt sett har han gjort 26 mål och 99 assist på 451 matcher med Barcelona.

Annons
Publicerad 2023-03-22 07:37

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto