Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Brittisk media: Arsenal visar intresse för Cancelo

Sillybloggen

Brittiska medieuppgifter gör gällande att João Cancelos relation med Manchester City-tränaren Pep Guardiola kollapsade i höstas, då portugisen fick sparsamt med speltid. Det är bakgrunden till att 28-åringen blev utlånad till Bayern München i vintras.

I låneavtalet finns en utköpsklausul på 70 miljoner euro (motsvarande cirka 787 miljoner svenska kronor), men det är osäkert om Bayern kommer att aktivera den. Framförallt då ytterbacken inte har varit ordinarie i den tyska storklubben.

Sajten 90min hävdar nu att Cancelo inte ser ut att bli en del av Manchester City igen, trots att han har kontrakt till 2027. I stället kommer uppgifter om att Arsenal tillsammans med “flera andra europeiska toppklubbar” är intresserade av att värva 28-åringen i sommar.

90min menar att Mikel Arteta tror att Cancelo kan passa in perfekt i Arsenal nuvarande spelsystemet. Även Bayern München påstås vilja köpa loss ytterbacken, men inte till priset av 70 miljoner euro. Real Madrid och Barcelona är två andra klubbar som tidigare har nämnts i sammanhanget.

Annons

Totalt har João Cancelo noterats för nio mål samt 22 assist på 154 matcher i City-tröjan sedan han anslöt från Juventus för knappt dyra år sedan. På meritlistan finns även 42 landskamper för Portugal.

Publicerad 2023-05-12 14:48

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto