Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Uppgifter: Al-Ittihad erbjuder Kanté miljardlön

Sillybloggen

N’Golo Kanté har ett utgående kontrakt med Chelsea och kan därmed lämna gratis i sommar, för att skriva på för en ny klubb som bosman. Tidigare uppgifter har dock gjort gällande att 32-åringen är inställd på att förlänga sitt avtal med Londonklubben.

Men nu kommer en vändning.

Transferjournalisten Fabrizio Romano hävdar på tisdagen att den saudiska mästarklubben Al-Ittihad har representanter på plats i London. Enligt uppgifterna har den utsände delegationen presenterat ett kontraktsförslag till Kanté, med ett bud värt 100 miljoner euro (motsvarande knappt 1,2 miljarder svenska kronor) per säsong.

Romano hävdar vidare att Al-Ittihad är “övertygade” om att få grönt ljus av Kanté inom kort. Grönt ljus är också det enda som behövs för att övergången ska bli av och att fransmannen ska följa sin landsman Karim Benzema, som precis har skrivit på ett treårskontrakt med Al-Ittihad.

Annons

Senare på tisdagskvällen följde Fabrizio Romano upp saken och påstod då att Kanté bara var små detaljer från att skriva på för Al-Ittihad. Parterna var i stort sett helt överens om ett tvåårskontrakt som, som sagt, är värt 1,2 miljarder kronor per säsong.

Totalt har N’Golo Kanté noterats för 13 mål samt 16 assist på 269 matcher i Chelsea-tröjan sedan han anslöt till klubben från Leicester 2016. På meritlistan finns även 53 landskamper för Frankrike.

Publicerad 2023-06-06 21:23

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto