Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Djurgårdens fina facit sedan tränarbytet i somras

De flesta som följer Allsvenskan i stort eller endast sitt eget favoritlag känner nog till Djurgårdens utveckling under 2016: efter tre raka segrar var Djurgården serieledare och även om segrarna “bara” var mot lag som normalt sett har med jumboplatser och ingenmansland att göra så började säkert en och annan supporter drömma lite om en upprepning av guldåret 2003 då Djurgården också inledde identiskt poängmässigt.

Men sedan kom den där dystra fasen med 11 förluster (och endast 2 segrar) på 13 matcher. Djurgården föll som sen sten i tabellen och nu började djup oro anas och vi är många som minns hur Djurgårdens säsong 2009 var där en bragdartad avslutning med tre raka segrar som med nöd och näppe fixade kvalplatsen (sedan vann Djurgården kvalet mot Assyriska). Kommer säsongen 2009 upprepa sig under 2016 med kvalplats? Hade ingenting gjorts på spelar- och/eller tränarsidan så hade det kanske kunnat blivit just så.

ANNONS

Sett till att Djurgården har rört om rejält i spelartruppen under sommaren och även bytt huvudtränare så får man som objektiv bedömare anse att Djurgården har utnyttjat alla sina möjligheter och gjort vad som kunnat göras under sommaren att skapa bästa möjliga förutsättningar för att prestera maximalt under de matcher som återstår av säsongen.

Pelle Olsson fick lämna som huvudtränare efter 5 segrar och 11 förluster på 16 omgångar. In kom engelsmannen Mark Dempsey, med förflutet i Manchester United. A-lagsspelare som försvann under sommaren: målsprutan Sam Johnson, backarna Stefan Karlsson och Omar Colley samt reservkeepern Hampus Nilsson. In kom Sveriges bästa målvakt Andreas Isaksson, backarna Kebba Ceesay och Niklas Gunnarsson samt det lite mer offensiva spelarna Magnus Eriksson och Othman El Kabir.

ANNONS

Matcherna sedan Mark Dempsey tog över (resultat i DIF-favör):

2016-08-08 Göteborg hemma, 3–1

2016-08-14 Elfsborg hemma, 2–2

2016-08-20 Östersund borta, 0–1

2016-08-27 Gefle hemma, 2–1

2016-09-11 Falkenberg borta, 2–1

2016-09-18 Malmö FF hemma, 3–1

…Isaksson har ännu inte hållit nollan i Allsvenskan sedan återkomsten i Djurgården och debuten mot Gefle hemma. 

Så här ser den allsvenska tabellen ut, sedan Mark Dempsey tog över som ny huvudtränare i Djurgården:

20160918-dif-sedan-dempsey

(Häcken och Göteborg är blåmarkerade eftersom dessa två lag möts i morgon då omgång 22 fullbordas.)

Djurgården är i denna tabell delad tvåa tillsammans med lokalrivalen AIK och det guldjagande Malmö FF. Hade Pelle Olsson fixat detta “Dempsey-facit” med 4 segrar och 1 kryss på senaste 6 omgångarna om han inte fått sparken? Det kommer vi aldrig få veta. Klart är däremot att förändringarna på både tränar- och spelarsidan har sammantaget gett en positiv effekt.

ANNONS

Att både Djurgården och AIK ligger jämsides i topp poängmässigt sedan Mark Dempsey ersatte Pelle Olsson är en extra krydda inför derbyt på Tele2 Arena redan nu på onsdag kväll 19:00 (om nu inte bengaler försenar avsparkstiden). Den matchen visas i C Mores sportutbud. Missa inte försnacket.

 

Några av er läsare noterar att vissa lag är förlustfria sedan omgång 17. Det stämmer bra det. Det för oss in på de rådande längsta förlustfria sviterna i Allsvenskan (minst 2 matcher gäller):

1 – Norrköping, 17 matcher (12 segrar & 5 kryss)

2 – Hammarby, 7 matcher (4 segrar & 3 kryss)

3 – AIK, 5 matcher (4 segrar & 1 kryss)

4 – Djurgården, 3 matcher (3 segrar)

5 – Örebro, 3 matcher (2 segrar & 1 kryss)

6 – Elfsborg & Kalmar, 2 matcher var (bägge har 1 seger & 1 kryss)

Norrköpings nästa match är mot Östersund, också på onsdag kväll med avsparkstid 19:00. Den matchen sänds också i C Mores sportutbud. Kommer Norrköping att utöka sin förlustfria svit till 18 matcher eller kommer Östersund att sätta punkt för den nuvarande sviten?

ANNONS
Publicerad 2016-09-18 kl 21:48

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto