Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Real Madrid tangerade Barcelonas segersvit - Inters rekordsvit är i fara

Inför helgens matcher i de större europeiska ligorna publicerade Fotbollskanalen en TT-nyhet att Real Madrid är på jakt efter att tangera Barcelonas segersvit på 16 raka ligamatcher. Ett Real Madrid utan Ronaldo lyckades besegra Espanyol hemma i söndags kväll med 2–0 och därmed är lagets segersvit i La Liga uppe i 16 matcher, precis som Barcelonas monstersvit från säsongen 2010–11 stannade vid. Men Real Madrids segersvit är vid liv…

Så hur står sig Real Madrids 16 raka segrar mot Barcelonas 16 raka segrar i ligan? Till att börja med så har vi “matchen i matchen”: Ronaldo mot Messi. Ronaldo har gjort mål i 9 av dessa matcher och 14 totalt. Messi har gjort mål i hela 11 av dessa matcher och 21 totalt. Ronaldo hade kunnat prestera mer om han inte missat 3 matcher denna sensommar på grund av skada och sjukdom, men samtidigt är det lika för alla att skador och sjukdomar ploppar upp spontant.

ANNONS

Real Madrids totala målskillnad i segersviten är just nu 51–12 (+39), med 3,19 mål/match framåt och 7 stycken målvaktsnollor. Ett El Clasico (borta) och inget möte med Atletico Madrid. Barcelonas facit imponerar dock mer: 60–6 (+54) i målskillnad med 3,75 mål/match framåt och hela 10 målvaktsnollor. Ett El Clasico (hemma) och ett möte med (ett på den tiden inte lika glödhett) Atletico Madrid.

Nästa ligamatch för Real Madrid är hemma mot Villarreal på onsdag kväll. Om Real Madrid vinner den matchen så har “marängerna” slagit Barcelonas eget rekord. Men inte nog med det, då tangerar man Inters monstersvit från säsongen 2006–07 som stannade vid 17 raka segrar (42–11 i målskillnad med 10 stycken Zlatan-mål samt derbyseger med 4–3 “borta” mot Milan).

Tilläggas bör att Inters monstersvit uppstod i ett läge där Juventus hade tvångsdegraderats till Serie B, samt att lag som Milan fick inleda säsongen med kännbara poängavdrag. Segersviten med 17 raka segrar blev en del i en totalt 33 ligamatcher lång förlustfri svit: från slutet av säsongen 2005–06 till en bra bit in på 2007. Som jämförelse kan nämnas att Barcelonas 16 raka segrar ingick i en 31 ligamatcher lång förlustfri svit säsongen 2010–11.

ANNONS

Real Madrids pågående segersvit startade efter senaste förlusten, 0–1 hemma mot “lillebror” Atletico Madrid den 27:e februari 2016. Återstår att se om Real Madrid kan få in den pågående superfina segersviten i en cirka 30 matcher lång förlustfri svit.

Så här ser sviterna ut i detalj, inklusive hur Ronaldo, Messi och Zlatan presterat:

20160919-segersviter

(Klicka på bilden för att få den i full storlek.)

Vilken av dessa segersviter tycker ni läsare väger tyngst?

Publicerad 2016-09-19 kl 20:06

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto