Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Förlustfria sviterna i ligorna: Real närmar sig Barcas rekord

För knappt två veckor sedan tog jag en titt på de längsta förlustfria sviterna i de europeiska ligorna. Efter denna kartläggning har tre lag trillat ur:

2 december – Benfica (med Lindelöf) åkte på stryk
3 december – Basel åkte på stryk
10 december – RB Leipzig (med Forsberg) åkte på stryk (energidrycken slut?)

Samtidigt har vissa lag (Arsenal, Hoffenheim och Ajax) hållit sig obesegrade senaste matcherna och förlängt sina sviter och kommit in i det nya diagrammet.

Så här ser det gällande diagrammet ut, och det inkluderar matcherna som spelades lördagen den 10:e december 2016:

20161210-ligamatcher-utan-stryk

Egentligen borde nog Hoffenheim ha varit med i förra kartläggningen också, men det laget hade bara 5 segrar just då vilket ska jämföras med Leipzigs 9 segrar. Bägge lagen stod på 12 förlustfria ligamatcher i rad som i sammanhanget är en blygsam (men ändå skaplig) förlustfri matchsvit.

Chelsea står just nu på 8 raka utan förlust (endast segrar) i Premier League, och platsar därmed inte i diagrammet – ännu. I detta blogginlägg är fokuset förlustfria ligamatcher och inte segersviter, så jag håller mig till förlustfria ligamatcher. Men till er som ändå undrar hur Chelseas 8 raka segrar i Premier League står sig mot ligarekordet: i slutet av september publicerade jag en genomgång av de längsta segersviterna i ligaspelen – klicka på denna länk för att läsa inlägget.

***

Real Madrids 27 förlustfria matcher i rad i La Liga kan jämföras med Barcelonas 31 stycken i rad säsongen 2010–11, samt La Liga-rekordet på 38 matcher satt av Real Sociedad under perioden april 1979 – maj 1980.

Den intressanta frågan är: när kan Real Madrid tangera samt gå förbi Barcelona? En titt på spelschemat visar att Real Madrid har eventuellt spelat klart i La Liga för hösten. Den sista matchen skulle ha varit (borta) mot Valencia, men den är uppskjuten på grund av FIFA Club World Cup (“klubblags-VM”) som detta år arrangeras i Japan. Real Madrid kliver in i semifinalen nu på torsdag 15:e december och spelar antingen bronsmatch eller final på söndag 18:e december.

Första möjligheten att möta Valencia blir kring 21–22 december. Nästa möjlighet ser ut att vara kring onsdag den 18:e januari. Innan speldatum är spikat är det omöjligt att svara på exakt när Real Madrid kan tangera och/eller slå Barcas eget rekord, men det rör sig om slutet av januari eller början av februari.

Real Madrids första matcher i La Liga 2017, preliminära datum:

7 jan – Granada, hemma (Real Madrid kan nå förlustfri ligamatch #28 eller #29)
15 jan – Sevilla, borta (#29 eller #30)
22 jan – Malaga, hemma (#30 eller #31)
29 jan – Real Sociedad, hemma (#31 eller #32)
5 feb – Celta Vigo, borta (#32 eller #33)

För att slå Real Sociedads spanska rekord krävs ytterligare en bunt förlustfria matcher. Nu snackar vi troligen mitten av mars som tidigast, men denna bloggen får återkomma till detta OM Real Madrid lyckas slå Barcas rekord.

Publicerad 2016-12-11 kl 02:53
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons