Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Längsta förlustfria sviterna i ligorna - 2 kan spricka idag

Statistikbloggen

Precis i grevens tid att Statistikbloggen kan passa på att önska alla läsare gott nytt år så har undertecknad tillfrisknat efter en längre tids… “vet-inte-vad-det-kallas, men-skoj-var-det-inte”. Ni vet: det är hög feber (bitvis över 39 grader), det är en katastrofalt dålig hals, med mera. Ena dagen tror man att det är influensa för att nästa dag inse att det kan inte vara vara detta utan det-är-något-annat.

Men nu ser det ut som att “sjukstugan” kan lämnas. Är dock inte 100 procent återställd ännu då halsen ännu inte är som den ska. Fortfarande inte greppat vad för slags sjukdom det var. Huvudsaken är att bli frisk igen. Nu blir det som normalt igen i Statistikbloggen!

Den här gången blir det åter igen en titt på de längsta förlustfria sviterna (då det spelats en del matcher sedan senast), och för att minska risken att det blir missförstånd kallar jag summeringen för “de bästa ligorna” istället för “de stora ligorna” som förut. Begreppet “de bästa ligorna” är de cirka/drygt 20 bäst rankade ligorna på UEFAs ligaranking som bygger på resultaten i de två europeiska cuperna.

Annons

20161230-ligamatcher-utan-stryk

Jag tar alltså inte med lag som The New Saints FC (Wales, rankad 50) och FK Kukësi (Albanien, rankad 38). Här håller vi oss alltså till de lite bättre rankade ligorna.

2 av dessa sviter från diagrammet/sammanställningen k–a–n spricka redan idag, då dessa matcher går av stapeln:

Rangers – Celtic (kickoff 13:15)
Chelsea – Stoke (kickoff 16:00)

Noteringar:
1 )) Celtic vann med 5–1 senast mot Rangers i ligan i september.
2 )) Chelsea har 24–4 i målskillnad på 9 hemmamatcher (8 segrar & 1 förlust), medan Stoke har 9–15 i målskillnad på 9 bortamatcher (2 segrar, 3 kryss & 4 förluster).

Övriga lag med de längsta förlustfria sviterna i ligaspelet spelar sina kommande matcher först nästa år (2017) efter ett mer eller mindre kort nyårsuppehåll:
Real Madrid – 7 januari
Porto – 7 januari
PSV – 14 januari

Annons
Basaksehir – 15 januari
Hoffenheim – 21 januari
HNK Rijeka – 19 februari
FC Köpenhamn – 19 februari
S Donetsk – 26 februari
Shakhtyor – mars/april

Senast lagen med de absolut längsta förlustfria sviterna förlorade i ligan:
HNK Rijeka – 21 februari 2016
Real Madrid – 27 februari 2016
Basaksehir – 12 mars 2016

***

Vilken förlustfria svit i ligaspelen tycker ni är mest imponerande? Vilken av sviterna unnar ni mest att få växa sig ännu längre? Någon svit som borde brytas vid första bästa tillfälle?

***

Vad har ni för önskemål om att se och läsa i Statistikbloggen de kommande veckorna?

Publicerad 2016-12-31 10:02

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto