Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Så lång förlustfri svit nådde Manchester United till igår

Statistikbloggen

I den engelska ligacupen (EFL Cup) spelas alla ronder i enkelmöten förutom semifinalen som avgörs via dubbelmöte. Man United hade 2–0 i bagaget från hemmamötet för någon vecka sedan och som ni alla säkert redan har snappat upp så blev det 1–2 borta mot Hull. 3–2 totalt över 180 minuter skickar United till final där “Taco-Anders” gamla Southampton väntar.

Finalen spelas redan så tidigt som söndagen den 26:e februari! Bunkra upp med chips och dricka eller boka bord hos närmaste/bästa sportbar! Är det någon läsare vars hjärta slår för Southampton? Kommentera gärna och berätta hur det kommer sig!

Manchester United har varit i ligacupfinal 8 gånger tidigare och vann 1992, 2006, 2009 och 2010. Förlusterna har varit 1983, 1991, 1994 samt 2003. Nu blir det alltså nionde gången som storklubben är i final. Vinnaren i ligacupfinalen belönas med en plats i kvalet till Europa League. Den ädlare cupen – “cupen” (FA Cup) – belönar segraren med en direktplats i Europa League utan att behöva kvala PLUS en plats i den engelska supercupfinalen.

Annons

1–2 borta igår. Denna förlust är fröet till detta blogginlägg. Hur många matcher i rad var det egentligen som Man United spelade utan att förlora? Vi såg hur Real Madrid lyckades nå hela 40 matcher och därmed bli ensam rekordinnehavare bland de spanska lagen. Hur nära kom United denna svit? Eller hur långt ifrån blev det?

Man United lyckades att spela hela 17 matcher i följd utan att förlora. United hade behövt ytterligare 23 matcher i rad utan förlust för att nå Real Madrids supersvit.

Så här ser “United-sviten” ut i sin helhet:

 

20170127-uniteds-svit-17-matcher

Allt började efter 1–2 borta mot Fenerbahce i Europa League den 3:e november, som ni ser i bilden ovan. Och festen tog slut igår efter ytterligare en 1–2-förlust på bortaplan (Hull) och även det i en av de olika cuperna utanför ligaspelet. Målskillnaden blev 36–10 på dessa 17 förlustfria matcher. Zlatan svarade för 13 av dessa mål, vilket motsvarar 36 procent av lagets målskörd. Laget släppte aldrig in mer än 1 mål per match och höll nollan i 7 av 17 matcher.

Annons

De lag som nog får anses vara de tuffaste motståndarna under denna svit är Arsenal, Tottenham och Liverpool. Samtliga tre ligger bättre till i Premier League.

***

1–2 i ligacupen mot Hull. Hull är alltså nästjumbo i Premier League och kan alltså åka ur. Man United huserar i toppen av Premier League. Detta visar hur svårt det trots allt är för topplagen i de bästa ligorna att nå dessa långa förlustfria sviter när ALLA typer av tävlingsmatcher räknas in. Real Madrids monstersvit som nyligen sprack är något som får klassas som en otroligt mäktig insats.

***

För Man Uniteds del lever dock den förlustfria sviten i Premier League vidare. Denna svit är nu uppe i 13 matcher med målskillnaden 20–13. Zlatan har stått för 10 av målen framåt, eller hela 50 procent av alla mål.

Nästa ligamatch för United är nu på onsdag den första februari. Då tar United emot Hull på hemmaplan. Chans till revansch för bortaförlusten i ligacupen.

Annons

Går United upp till 14 raka i ligan utan förlust? Eller tvingas vi nollställa räkneverket?

***

Uppdatering 16:05 – rättade till färgen för 1–0 mot Tottenham. Tryckfels-Nisse som spillde med gula färgen på fel ställe. Tack till jonny som var uppmärksam!

Publicerad 2017-01-27 15:07

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto