Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Guldskon-kollen: Bas Dost & Suarez upp i delad ledning

Statistikbloggen

Bas Dost (inte Das Boot) ni vet, eller kanske glömt bort honom? Han var minst sagt på tapeten förut, sedan “försvann” han. Han spelar just nu i det Sporting som Cristiano Ronaldo tillhörde innan Manchester United. Senaste tiden har den nästan 2 meter långe holländaren Bas Dost öst in mål: 8 mål på senaste 5 omgångarna i Portugals högstadivision. 2 mål nu senast i lördagens match.

Detta gör att Bas Dost numera är delad ledare i Guldskon för pågående säsongen. Luis Suarez ville tydligen inte vara sämre och gjorde ett nytt mål i helgen för att haka på som delad ledare. Nu har vi en ledartrio på 32 poäng (16 mål x 2,0 poäng per mål). Cavani ligger strax bakom med sina 31,5 poäng (21 mål x 1,5 poäng per mål).

Så här ser läget ut just nu i kampen om vem som blir säsongens bästa målskytt i ligorna (inom UEFA):

20170129-kampen-om-guldskon

Ingen spelare i Premier League har gjort något avancemang sedan förra helgen. Anledningen till detta är ett uppehåll för att de engelska klubbarna ska kunna spela matcher i den inhemska cupen.

Annons

Sveriges största hopp, Zlatan Ibrahimovic, är fortfarande kvar i den absoluta toppen. Det är otroligt många spelare som befinner sig i intervallet 28–32 poäng. Cristiano Ronaldo kan när som helst göra hattrick i några ligamatcher i rad och vips har han “visat var skåpet skall stå”.

***

Stora frågan: är det bara jag som förvånas (positivt) att Premier League just nu inte har en haltande tabell (22 matcher för alla lag) och att det har varit så nästan hela säsongen? Tidigare säsonger brukar det ofta finnas några klubbar som har rejält med hängmatcher till godo.

Lilla frågan: vad brukar ni käka på plats när ni kollar fotboll? “Matchens varmkorv”? “Matchens hamburgare”? Favoritmealet på Donken eller motsvarande ställe innan inpassering till arenan? Något helt annat?

Annons
Publicerad 2017-01-29 23:58

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto