Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Kartläggning: storklubbarnas titelchanser 2016–17

Jag har varit inne på detta i bloggen förut där det framgår att Man United inte alls håller på att fullborda någon “fiaskosäsong” som vissa medier gav sken av för ett tag sedan med den rådande ligaplaceringen 6 som tyngsta argument. Faktum är att United just nu gör sin bästa säsong efter att Sir Alex lämnade tränarstaben efter ligaguldet våren 2013.

Inför denna säsong hade Man United, med Zlatan Ibrahimovic som nyförvärv, hela fem titelchanser: supercupen (vann), ligan, ligacupen, cupen och Europa League. Om United vinner EL-finalen belönas klubben med en CL-plats till nästa säsong vilket möjligen kan vara enormt värdefullt då laget just nu ligger sämre till än topp 4 i ligan. United har kammat hem den enda titel som hittills varit möjlig och har samtliga resterande fyra titelchanser kvar där den som är realist inser att Premier League blir svårt att vinna med 12 poäng upp till ledande Chelsea.

ANNONS

Men hur ser det ut med titelchanser och säkrade pokaler för övriga tungviktare i PL och i resten av europa? Så här ser det ut:

SPANIEN

Real: bästa utfall = 4 av 5 chanser (2 pokaler säkrade)
Barca: bästa utfall = 4 av 4 chanser (1 pokal säkrad)

TYSKLAND

Bayern: bästa utfall = 4 av 4 chanser (1 pokal säkrad)
Dortmund: bästa utfall = 3 av 4 chanser

ENGLAND

Man United: bästa utfall = 5 av 5 chanser (1 pokal säkrad)
Man City: bästa utfall = 3 av 4 chanser
Arsenal: bästa utfall = 3 av 4 chanser
Chelsea: bästa utfall = 2 av 3 chanser
Liverpool: bästa utfall = 1 av 3 chanser

ITALIEN

Juventus: bästa utfall = 3 av 4 chanser
Napoli: bästa utfall = 3 av 3 chanser
Roma: bästa utfall = 3 av 3 chanser
Milan: bästa utfall = 2 av 3 chanser (1 pokal säkrad)
Inter: bästa utfall = 1 av 3 chanser

FRANKRIKE

PSG: bästa utfall = 5 av 5 chanser (1 pokal säkrad)

ANNONS
Monaco: bästa utfall = 4 av 4 chanser
Lyon: bästa utfall = 2 av 5 chanser

PORTUGAL

Portugal har förvisso varit femma ett bra tag på UEFA:s ligaranking och har lag som Benfica, Porto och Sporting. Men dessa klubbar känns som lite lägre ner i den så kallade näringskedjan.

GRAFISK VERISION

Möjligen är denna grafik svår att kolla på med en mobiltelefon även om man roterar den till landskapsläge, men med en dator eller surfplatta borde det vara betydligt mer läsbart (klicka på bilden för att zooma):

****

Just nu är det alltså bara Zlatans nuvarande och förra klubb som har c-h-a-n-s-e-n att skratta sig glada och lyckliga efter säsongen med hela fem pokaler/titlar. Man United och PSG hotar dessutom inte varandra i europacuperna då PSG spelar Champions League och United spelar Europa League. Både United och PSG är framme i varsin ligacupfinal där United betar av sin final så snart som 26:e februari medan PSG har sin final den första april.

ANNONS

Två andra tungviktare hade 5 st titelchanser inför säsongen men Real Madrid slogs ut ur spanska cupens kvartsfinal av John Guidettis Celta Vigo. Lyon hade också 5 st titelchanser men är utslagen ur de bägge inhemska cuperna och förlorade supercupfinalen mot PSG.

Ni som läser detta har säkert ganska bra koll på lagens placeringar i ligorna och kan direkt avgöra vilka lag som är för långt ifrån chansen till ligaguld, men så länge det återstår många omgångar finns chanserna ändå kvar för alla lag.

***

Några klubbar som ni läsare anser är tungviktare (samt varför) och bör finnas med i sammanställningen?

Publicerad 2017-02-13 kl 13:02

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto