Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Guldskon: Cavanis ledning förlorad till en trio med Messi

Efter 5 ligamatcher i rad för Edinson Cavani med mål i samtliga av dessa tog denna svit slut nu på söndagskvällen efter en mållös tillställning hemma mot “svensklaget” Toulouse med Ola Toivonen och Jimmy Durmaz i truppen. Samtidigt har Messi, Dzeko och Higuain gjort nya mål i helgen vilket har gjort denna trio till en ledartrio och petat ner Cavani från tronen, men ledningen är knapp: endast 0,5 poäng.

Så här ser toppstriden ut:

Premier League tog en paus i helgen för att det har varit inhemska cupmatcher (FA-cupen). Därmed har Zlatan Ibrahimovic inte haft någon möjlighet att avancera i toppstriden. Nästa tillfälle för Zlatans del blir den 4:e mars, eftersom kommande helgens inplanerade möte med Man City har senarelagts på grund av att Man United ska spela ligacupfinal.

***

Zlatans mål under söndagens seger i FA-cupmatchen mot Blackburn var hans 398:e mål i tävlingsmatcher för klubblag sedan flytten från MFF sommaren 2001. Anledningen till att jag räknar bort målen i MFF-tiden är väl ganska glasklar? Det handlar helt enkelt om att dessa mål sedan MFF-flytten har varit på en hög nivå och för att kunna jämföra Zlatans statistik bättre med andra anfallare på högsta nivå.

De 398 Zlatan-målen (på 666 matcher):

301 ligamål
56 europacupmål (inkl kvalmatcher)
41 mål i övrigt (mestadels nationella cuper, exkl straffläggningsmål)

Totalt denna säsong i Man United har det blivit 24 mål och 6 assist på 36 matcher. 15 mål i Premier League, 5 mål i Europa League och 4 mål i de inhemska cuperna (supercup, cup och ligacup).

***

Önskemål till er läsare: bomba kommentarsfältet med namn på de absolut bästa anfallarna som har presterat bra målmässigt från den säsong som de fyllt 30 år och det skall ha varit i de bästa eller bättre europeiska ligorna samt i de bättre lagen. Både aktiva och pensionerade räknas. Belöning kommer framöver (inom kort) i bloggen med en intressant kartläggning.

Publicerad 2017-02-19 kl 23:53
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons