POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Guldskon: Cavanis ledning förlorad till en trio med Messi

Efter 5 ligamatcher i rad för Edinson Cavani med mål i samtliga av dessa tog denna svit slut nu på söndagskvällen efter en mållös tillställning hemma mot “svensklaget” Toulouse med Ola Toivonen och Jimmy Durmaz i truppen. Samtidigt har Messi, Dzeko och Higuain gjort nya mål i helgen vilket har gjort denna trio till en ledartrio och petat ner Cavani från tronen, men ledningen är knapp: endast 0,5 poäng.

Så här ser toppstriden ut:

Premier League tog en paus i helgen för att det har varit inhemska cupmatcher (FA-cupen). Därmed har Zlatan Ibrahimovic inte haft någon möjlighet att avancera i toppstriden. Nästa tillfälle för Zlatans del blir den 4:e mars, eftersom kommande helgens inplanerade möte med Man City har senarelagts på grund av att Man United ska spela ligacupfinal.

***

Zlatans mål under söndagens seger i FA-cupmatchen mot Blackburn var hans 398:e mål i tävlingsmatcher för klubblag sedan flytten från MFF sommaren 2001. Anledningen till att jag räknar bort målen i MFF-tiden är väl ganska glasklar? Det handlar helt enkelt om att dessa mål sedan MFF-flytten har varit på en hög nivå och för att kunna jämföra Zlatans statistik bättre med andra anfallare på högsta nivå.

De 398 Zlatan-målen (på 666 matcher):

301 ligamål
56 europacupmål (inkl kvalmatcher)
41 mål i övrigt (mestadels nationella cuper, exkl straffläggningsmål)

Totalt denna säsong i Man United har det blivit 24 mål och 6 assist på 36 matcher. 15 mål i Premier League, 5 mål i Europa League och 4 mål i de inhemska cuperna (supercup, cup och ligacup).

***

Önskemål till er läsare: bomba kommentarsfältet med namn på de absolut bästa anfallarna som har presterat bra målmässigt från den säsong som de fyllt 30 år och det skall ha varit i de bästa eller bättre europeiska ligorna samt i de bättre lagen. Både aktiva och pensionerade räknas. Belöning kommer framöver (inom kort) i bloggen med en intressant kartläggning.

Publicerad 2017-02-19 kl 23:53
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå