POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Världsordningen återställd: Messi leder Guldskon-kampen

Precis som så många har haft på känn: när Messi känner att han ligger pyrt till målmässigt så lägger han bara i den där högre växeln och petar in några bollar. Sedan senaste kollen på Guldskon-tävlingen 2016–17 i den här bloggen den 19:e februari har den pyttelilla Argentinaren gjort 4 ligamål och står nu på 23 totalt i La Liga. 23 stycken innebär 46 poäng vilket är mer än vad någon annan lyckats nå hittills denna säsong. Närmast jagande är Belotti (22 mål, 44 poäng) i det Torino som BP mötte i Europa League.

De utmanare som haft mest flyt med målskyttet sedan förra sammanställningen är:

Belotti: 5 mål
Harry Kane: 5 mål
Messi: 4 mål
CR7: 4 mål
“Per-Erik”: 4 mål
Lewandowski: 3 mål

Så här ser topplistan ut – och jag har faktiskt tagit mig friheten att inte lägga in Derbyshire som leder den cypriotiska skytteligan med sina 20 mål som innebär 30 poäng:

Den här gången har jag även lagt in ett urval av svenska spelare i olika ligor för att visa hur dessa står sig mot Zlatan och de ännu bättre målsprutorna.

Varför Portugal är bättre rankad än Frankrike har jag gått igenom i tidigare blogginlägg. Men det ser ut som att Frankrike kommer att gå om och peta ner Portugal från den där femteplatsen när denna europacup-säsong är färdigspelad. Till nästa säsong bör ligamålen i franska ligan vara värda 2,0 poäng styck medan ligamålen i Portugals liga devalveras till 1,5 poäng styck.

Och för er som inte är familjära med Guldskon: det är endast ligamål som räknas. Mål från andra tävlingsmatcher räknas alltså inte in. Mål i de fem högst rankade ligorna på UEFA:s ligaranking ger 2,0 poäng styck. Sedan kommer cirka/drygt 15 ligor med 1,5 poäng/mål. I resterande ligor är det 1,0 poäng per mål.

Henrik Larsson är den enda spelaren som har vunnit Guldskon med 1,5 poäng per mål: tidigt på 2000-talet i Celtic.

***

Kommer Zlatan att vinna Guldskon denna säsong? 8 mål efter Messi… känns inte som det…

Publicerad 2017-03-06 kl 10:20
Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå