Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Världsordningen återställd: Messi leder Guldskon-kampen

Statistikbloggen

Precis som så många har haft på känn: när Messi känner att han ligger pyrt till målmässigt så lägger han bara i den där högre växeln och petar in några bollar. Sedan senaste kollen på Guldskon-tävlingen 2016–17 i den här bloggen den 19:e februari har den pyttelilla Argentinaren gjort 4 ligamål och står nu på 23 totalt i La Liga. 23 stycken innebär 46 poäng vilket är mer än vad någon annan lyckats nå hittills denna säsong. Närmast jagande är Belotti (22 mål, 44 poäng) i det Torino som BP mötte i Europa League.

De utmanare som haft mest flyt med målskyttet sedan förra sammanställningen är:

Belotti: 5 mål
Harry Kane: 5 mål
Messi: 4 mål
CR7: 4 mål
“Per-Erik”: 4 mål
Lewandowski: 3 mål

Så här ser topplistan ut – och jag har faktiskt tagit mig friheten att inte lägga in Derbyshire som leder den cypriotiska skytteligan med sina 20 mål som innebär 30 poäng:

Den här gången har jag även lagt in ett urval av svenska spelare i olika ligor för att visa hur dessa står sig mot Zlatan och de ännu bättre målsprutorna.

Varför Portugal är bättre rankad än Frankrike har jag gått igenom i tidigare blogginlägg. Men det ser ut som att Frankrike kommer att gå om och peta ner Portugal från den där femteplatsen när denna europacup-säsong är färdigspelad. Till nästa säsong bör ligamålen i franska ligan vara värda 2,0 poäng styck medan ligamålen i Portugals liga devalveras till 1,5 poäng styck.

Annons

Och för er som inte är familjära med Guldskon: det är endast ligamål som räknas. Mål från andra tävlingsmatcher räknas alltså inte in. Mål i de fem högst rankade ligorna på UEFA:s ligaranking ger 2,0 poäng styck. Sedan kommer cirka/drygt 15 ligor med 1,5 poäng/mål. I resterande ligor är det 1,0 poäng per mål.

Henrik Larsson är den enda spelaren som har vunnit Guldskon med 1,5 poäng per mål: tidigt på 2000-talet i Celtic.

***

Kommer Zlatan att vinna Guldskon denna säsong? 8 mål efter Messi… känns inte som det…

Publicerad 2017-03-06 10:20

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto