POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Längsta förlustfria sviterna i ligorna: Rijeka är överlägsen

Laget HNK Rijeka från Kroatien bara fortsätter och fortsätter att ta poäng i den inhemska ligan. Nu har laget lyckats prestera hela 36 (!) ligamatcher i rad utan att åka på förlust. Laget har efter 23 omgångar denna säsong i ligan vunnit 19 och kryssat i 4 matcher. Lägg till att laget avslutade förra säsongen med 13 raka utan förlust. Rijeka leder sin liga med 6 poäng före Dinamo Zagreb.

HNK Rijeka är tillsammans med Donetsk (Ukraina), FC Köpenhamn (Danmark) och Celtic (Skottland) de fyra hittills enda obesegrade lagen denna säsong i höst/vår-ligorna bland de 25 högst rankade hos UEFA. Tilläggas bör att det är endast högstadivisionerna som räknas i denna genomgång.

Så här ser topplistan ut för lag med flest förlustfria ligamatcher:

Skuggar gör bland annat Monaco och PSG med 10 raka var, samt en drös med lag som står på 9. Bästa svenska lag just nu är Elfsborg och Gefle med 7 förlustfria allsvenska matcher var, men eftersom Gefle harvar runt i Superettan i år är det bara Elfsborg som har chans att förlänga sin svit i år.

Noterbara lag och deras förlustfria sviter i ligorna

R Madrid: 3
A Madrid: 2
Dortmund: 3
Chelsea: 7
Juventus: 8
Benfica: 5
Lyon: 3
CSKA Moskva: 6
Brügge/StdL/Anderlecht: 0 (!) var
PSV: 1
Fenerbahce: 4
FC Basel: 6
AEK Aten: 7
Steaua Bukarest: 6
Salzburg: 8
Lech Poznan: 6
Maccabi Tel-Aviv: 9

***

Stora frågan: vad krävs för att en förlustfri svit skall bli imponerande? Efter hur många matcher? Hur stor andel vinster måste den bestå av? Ställer ni olika krav på sviterna beroende på vilken liga det handlar om?

Lilla frågan: har det någon gång smärtat inombords när laget ni hejar på har en lång förlustfri svit och att den brutits?

 

Publicerad 2017-03-07 kl 16:37
Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå