Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Guldskon-kollen: Bas Dost tog jättekliv efter fyra mål i helgen

Statistikbloggen

Inget nytt ligamål av Leo Messi i helgen, men han lär knappast gråta om nätterna då ingen utmanare om Guldskon lyckades tangera eller smita förbi honom i topplistan. Däremot har den långe holländaren Bas Dost tagit ett jättekliv i helgen med sina fyra mål för sitt Sporting i bortamatchen mot jumbolaget Tondela. Näst flitigaste målskytt i helgen var Inters Icardi som petade in hela tre bollar.

Ur ett rent svenskintresse så är Zlatan Ibrahimovic 5:a i Premier Leagues skytteliga. Marcus Berg leder i grekiska liga med hela 3 mål! Samuel Armenteros är delad trea i holländska ligan. Emil Forsberg, som snarare får anses vara en offensiv mittfältare än en anfallare, är på delad 13:e-plats i tyska ligan. Dessa herrar är de största svenska ljusglimtarna just nu.

Noterbart är också att Edinson Cavani, som var med i Time Out igår på TV4 (kollar ni på det?), ser ut att ha tappat det där bästa från sin tidigare så fina målform. Nu över till tabellen med topplistan för Guldskon-ställningen:

 

Zlatan ska bara inte kunna komma ikapp och förbi Messi med de omgångar som är kvar. 8 ligamål skiljer anfallarna åt just nu. För det första ska Zlatan avtjäna den tre matcher långa avstängningen. Den första matchen var cupmatchen igår mot Chelsea (förlust 0–1). Resterande två är ligamatcher. United har 12 omgångar kvar av ligan men Zlatan kan maximalt spela de 10 sista. Messis Barcelona har 11 omgångar kvar och det troliga är att Messi ökar på sin målskörd.

Annons

***

När ska “Masthuggarn” Samuel Armenteros få chansen i “Party-Jannes” landslag? Det drar ihop sig mot landskamper: Sverige–Vitryssland (VM-kval, lördag 25 mars) och Portugal–Sverige (vänskap, tisdag 28 mars). Vill ni läsare att han får chansen, exempelvis hela andra halvlek, mot Portugal?

Publicerad 2017-03-14 14:11

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto