POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Senaste segern mot Portugal: slutet av 1984!

Ikväll gäller det! En spelsugen svensk B-uppställning tar sig an de relativt nyblivna EM-mästarna Portugal på den ö där Cristiano Ronaldo växte upp: Madeira. Arenan heter Estádio do Marítimo som rymmer drygt 10 000 åskådare och underlaget är inte en badrumsmatta som på de flesta allsvenska arenor nu för tiden utan det är klassiskt naturgräs. Hur fint gräset är återstår att se ikväll på TV.

Något som garanterat inte får plats på arenan för ikväll är Cristiano Ronaldos 95,5 miljoner följare på Instagram. Däremot får alla följare till Sveriges motsvarighet ikväll – “Newman” – plats, då han bara har 8 152 följare. Samtliga av hans följare, plus drygt 2000 andra. Ja, dom ryms.

Newman som ligger hopplöst efter CR7 med antal följare kan däremot gotta sig åt att samtliga av hans instaföljare i teorin får plats på läktarna, vilket CR7 bara kan drömma om!

***

Jag får citera en viss Ekwall som bloggade här på Fotbollskanalen förut: “en träningsmatch är en träningsmatch som är en träningsmatch”. Egentligen är det väl lite skit samma om Sverige vinner med 5–0 eller 1–0 eller förlorar med 0–1 eller med 0–5. Men eftersom segrar alltid är trevliga så är frågan hur det gått mellan Sverige och Portugal genom åren. Så här ser det ut:

(Nu fick det bli Maderia som spelort, det är väl okej?)

Hela 9 matcher i rad utan seger mot Portugal. Men Sverige har trots allt ett litet övertag historiskt, då tabellraden mot portugiserna är följande:

17m 6 6 5 26–18 (+8)

Vinner Portugal i kväll blir det deras 10:e i rad mot Sverige utan förlust och det är helt jämnt i tabellraden förutom målskillnaden då det inte lär bli någon seger med 8 måls marginal.

1984: ganska länge sedan. Vad tänker ni läsare på när ni tänker på det årtalet förutom att den första Mac-datorn lanserades?

***

Tror ni att Sverige har “Krafth” nog att vinna mot Portugal ikväll?

***

“Kanalpropagandan” finns i förra blogginlägget. Ni läsare vet nog hur man ska göra för att se matchen på TV ikväll 🙂

Publicerad 2017-03-28 kl 14:23
Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå