Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

1–1 i första allsvenska matchen: båda storklubbarna har guldchansen kvar

Statistikbloggen

Gårdagens genomkörare (klicka här för att läsa) om vad som krävs för ett SM-guld visar att det krävs poäng i den allsvenska premiärmatchen. Naturligtvis räcker det såklart inte med de 1–3 poängen i premiärmatchen för SM-guld. Det behövs därefter 56–66 poäng i de resterande 29 omgångarna. Exakt hur mycket som krävs beror helt på hur guldstriden ser ut i slutomgångarna.

Nu blev 1–1 i den första allsvenska matchen denna säsong. IFK Göteborg var hemmalaget på “Stora Ullevi” och Malmö FF var det gästande laget – inför 32 129 åskådare (något lägre än förköpssiffran 33 143 igår eftermiddag). Med stöd av genomgången i blogginlägget igår är det bara att konstatera: både IFK Göteborg och Malmö FF kan därmed klassas som guldkandidater.

IFK Göteborg och Malmö FF kommer till och med måndag kväll då omgång 1 är färdigspelad att få sällskap av åtminstone 7 ytterligare lag som också får klassas som guldkandidater.

Resterande 7 matcherna ur omgång 1 av årets Allsvenskan är:

Annons

1/4 Halmstad – Östersund
2/4 AIK – Häcken
2/4 GIF Sundsvall – AFC Eskilstuna
2/4 IFK Norrköping – Hammarby
3/4 Örebro – Jönköpings Södra
3/4 Djurgården – Sirius
3/4 Kalmar FF – Elfsborg

***

Dock ytterst tveksamt om ena eller bägge lagen från mötena Sundsvall–Eskilstuna samt Örebro–Jsödra (och möjligen även Halmstad–Östersund) kan klassas som lag som har med striden om SM-guld att göra. Eller vad anser ni läsare om det?

(Denna blogg levererar inget aprilskämt, åtminstone inte detta år.)

Publicerad 2017-04-01 15:13

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto