Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Manchester United i PL: nu 23 raka matcher utan förlust!

Statistikbloggen

Efter 2–0 borta i eftermiddag mot Burnley, som kämpar för att slippa nedflyttning, har Manchester United nu uppnått imponerande 23 raka ligamatcher utan förlust. Denna superfina svit inleddes faktiskt mot just samma Burnley den 29:e oktober förra året. Senaste förlusten i ligan för Man United är alltså fortfarande den där 0–4-förlusten borta mot Chelsea 23:e oktober. Det är den 23:e april idag. Därmed är det exakt ett halvår sedan senaste ligaförlusten….

…om vi låter bli att leka “kalenderbitare” som tar hänsyn till hur många dagar det är i varje månad 🙂

Så här har Manchester Uniteds så kallade “poängbana” sett ut hittills denna säsong jämfört med lagets sista säsong med Sir Alex och de säsonger som avverkades mellan Sir Alex och “Murre”:

Som synes i diagrammet ovan har “Murre” ett dukat bord för att kunna göra den poängmässigt bästa säsongen efter att Sir Alex lade tränarvisselpipan på hyllan för att tillskansa sig en stammisbiljett till Uniteds samtliga tävlingsmatcher var de än spelas. Oavsett Gamla Trafford eller Nya Ullevi.

Annons

I denna 23 matcher långa förlustfria svit med Murre i den taktiska zonen har följande resultat uppnåtts mot de bättre lagen…

2016-11-19: Arsenal, hemma – 1–1 (Zlatan avstängd)
2016-12-04: Everton, borta – 1–1 (Zlatans MAGISKA lobbmål!)
2016-12-11: Tottenham, hemma – 1–0
2017-01-15: Liverpool, hemma – 1–1 (Zlatan nickmålade i 84:e)
2017-04-04: Everton, hemma – 1–1 (Zlatan straffmålare i 90+4!)
2017-04-16: Chelsea, hemma – 2–0 (Zlatan mållös, inhopp i 83:e)

6 matcher mot lagen från ligans toppskikt med 2 segrar och 4 kryss. 5 av dessa 6 matcher har varit på hemmaplan, vilket är värd att poängtera.

Det är kanske just det som Uniteds säsong 2016–17 kommer att kommas ihåg mest för: alla dessa oavgjorda matcher. Totalt 12 stycken hittills.

***

En “recap” över Uniteds säsong 2016–17:

1 — vann Supercupen mot Leicester där Zlatan gjorde det avgörande målet.

Annons
2 — vann Ligacupfinalen mot Southampton där Zlatan fixade segern med 2 mål. Att vinna denna cup genom att slå Southampton i finalen är kanske inte allt för imponerande, men United slog trots allt ut Man City i åttondelsfinalen med 1–0 där Zlatan stod för målpassen. Därmed säkrades europaspel nästa säsong genom plats i kvalspelet i Europa League.
3 — gick skapligt långt i den vanliga cupen, men åkte ut mot Chelsea (Zlatan avstängd).
4 — har nått semifinal i Europa League och ska möta John Guidettis Celta Vigo. Skulle United nå final och vinna den (onsdag 24 maj på Kompisvallen i Västerort) blir laget direktkvalificerat till Champions Leagues gruppspel.
5 — i Premier League är man tillsammans med Tottenham det mest svårslagna laget med endast 3 förluster, samt att laget är i allra högsta grad med i kampen om platserna 3–4 som ger en plats i Champions League (antingen direkt till gruppspelet eller till sista omgången av “Non-Champions Route”).
Annons

Av maximalt 5 titelchanser har United lyckats bärga hem 2 av dessa, har rimlig chans på en tredje (Europa League), i praktiken borta från chansen till ligaguldet (men ändå chans till en hedersam placering och därmed Champions League) samt utslagen ur FA-cupen.

***

Var tror ni att Zlatan kan tänkas hamna efter sin rehab om han vill ha chans på att vinna Champions League?

Real Madrid?

…det måste väl ändå bli den absolut sista chansen för honom att få spela där?

Publicerad 2017-04-23 18:19

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto