Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Så nära är Cavani att slå Zlatans två PSG-målrekord

Ni som följt den här bloggen länge minns säkert att jag har redogjort för hur bra Edinson Cavani har nätat i ligaspelet för PSG denna säsong och han ständigt varit bättre för varje omgång än vad Zlatan Ibrahimovic var under förra säsongen. Men nu blev det en sådan där klassisk PLATTMATCH mot toppkonkurrenten Nice ( läs Fotbollskanalens rapport ). Kort och gott så förlorade PSG borta med 1–3, Cavani gjorde noll mål och fixade ett gult kort samt att stjärnorna Thiago Motta och Angel Di Maria fixade varsitt rött kort i matchens absoluta slutskede.

Var det här som PSG förlorade ligaguldet till Monaco? Monaco har 3/4/6 poängs försprång till PSG beroende på utfall i “till godo”-matchen.

Den här gången blir det inget ordvitsande kring Nice. Sorry, sorry. En annan gång, guys!

Hur påverkar ett aningen försvagat PSG (Motta och Di Maria avstängda) Cavanis målskytte kommande ligamatcherna? Det får vi helt enkelt se, samt hur länge duon blir avstängd.

Så här har Cavanis målkurva för ligaspelet sett ut hittills denna säsong i jämförelse med Zlatans PSG-rekord för ligamål:

Efter 35 omgångar denna säsong har Cavani spelat 33 av dessa och gjort 31 mål. Cavani måste därmed göra 7 mål på sista 3 omgångarna för att tangera Zlatans målrekord och ytterligare ett för att bli ensam rekordinnehavare.

Om vi byter skepnad från diagram till tabeller för att jämföra Cavanis trots allt riktigt fina säsong med Zlatans supersäsong i PSG:

Cavani har 3 ligamatcher på sig att tangera men helst slå Zlatans rekord. Cavani har redan nu spelat 2 matcher fler än vad Zlatan behövde för sina 38 strutar.

Av de två målrekord som Zlatan har så ligger de 50 målen för alla tävlingsmatcher närmast till hands att slås. Cavani måste göra 5 mål för att tangera rekordet och 6 stycken för att slå det. Det är möjligt, men det är alltid lättare sagt än gjort.

Tabellen ovan visar lite mer intressant statistik. Zlatan var betydligt effektivare som målskytt i ligan förra säsongen än vad Cavani är nu. I Champions League har däremot Cavani varit bättre, men Zlatan gjorde desto fler målpassningar.

***

Summerar de bägge tabellerna med statistik, vad anser panelen? Hur bra var egentligen Zlatans sista säsong med PSG? Hur bra är egentligen Cavani denna säsong? Vem är bäst?

 

Publicerad 2017-05-01 kl 10:03
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons