Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Grafik: Man Uniteds makalösa publiksiffror i Premier League

19 hemmamatcher med publiksiffror i intervallet 75 245 och 75 397 med ett snitt på 75 289,6 (totalt 1 439 502). Det skiljer alltså ynka 152 åskådare mellan lägsta och högsta publiksiffran hemma. Så här har det sett ut grafiskt med alla publiksiffror för United i PL för den nyss avslutade säsongen:

Att det är lite konstig ordning på vissa omgångar beror på att det är uppskjutna matcher, som exempelvis den där bortamatchen mot City som fick senareläggas på grund av Uniteds deltagande i ligacupfinalen.

Högsta publiksiffran borta var 60 055 mot Arsenal den 7:e maj. Den matchen missade Zlatan på grund av knäskadan. Den lägsta publiksiffran borta var i seriepremiären 14:e Augusti mot Bournemouth: 11 355. Genomsnittliga publiksiffran borta blev 34 521.

***

Allsvenskan 2016 hade en total publiksiffra på 2,19 miljoner. Man United 2016-17 hade 1,44 miljoner som total hemmasiffra för de 19 ligamatcherna. Varje hemmamatch för United, även om det är mot Crystal Palace eller Watford, har en publiksiffra som motsvarar drygt 2 st fullsatta gamla derbyn på Råsundastadion.

***

Det har uppmärksammats en del om hur äkta dessa publiksiffror är, vilket främst verkar handla om Uniteds matcher i europacuperna. Vi har även sett problematiken i exempelvis Allsvenskan där det finns lite olika metoder för att räkna fram publiksiffra.

…men statistiken ovan med diagrammet avser de officiella siffrorna. Dessa som gäller.

Publicerad 2017-05-22 kl 16:09
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons