Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Messi vinner Guldskon: 3 mål före Bas Dost

Nu står det i praktiken helt klart att den pyttelille argentinaren Leo Messi vinner Guldskon säsongen 2016-17. Detta är fjärde gången han vinner priset vilket gör att han tillsammans med Cristiano Ronaldo är de spelare som vunnit priset flest gånger: fyra vardera.

…var det försöket inför säsongen att se ut som Casper Jarnebrink i Arvingarna som förde denna tur med sig?

I teorin har dock Messi ännu inte vunnit priset, då det återstår några ligamatcher, främst i italienska Serie A. Om man gör en en tabell med Leo Messi som leder bland de spelare som spelat färdigt tillsammans med de målfarligaste spelarna som har matcher kvar (och bäste svensken Zlatan Ibrahimovic som referens) så blir det följande resultat:

ANNONS

Det krävs minst 9 mål för att tangera Messi och minst 10 mål för att slå honom. I praktiken har Messi alltså vunnit priset. Statistikbloggen passar på att utbringa ett grattis!

Nu kanske ni är nyfikna på den totala toppen inklusive de spelare som spelat färdigt för säsongen och den listan kommer här:

(P/mål = 2,0 poäng per mål i de av UEFA fem bäst rankade ligorna baserat på europacuperna för klubblag, 1,5 poäng per mål i de cirka 15 följande ligorna på UEFA-ligarankingen och 1,0 poäng per mål i de resterande ligorna.)

Imponerande av holländaren Bas Dost! Han gjorde ett nytt hattrick i gårdagens match. Även om 2 av dessa mål var på straff så gäller det att bemästra eventuella “spagettiben” med mera, med mera, som kan påverka den som slår straffen.

Om Bas Dost vill ha chans att vinna Guldbollen nästa säsong så får han nog se till att flytta till en bra klubb i en av de fem bäst rankade då Portugal försvinner från topp 5 till förmån för Frankrike.

ANNONS

***

Ur svensk synvinkel har säsongen varit trevlig då Marcus Berg blev bäste målskytt i grekiska ligan. Masthuggarn blev trea i holländska skytteligan, endast 2 baljor bakom vinnaren. Zlatan blev sjua i den engelska skytteligan, trots att han missade de sju sista omgångarna på grund av skadan och att den sista matchen bara blev ett drygt 7 minuter kort inhopp mot Chelsea den 16:e april.

Zlatans målsnitt till och med sista matchen innan Chelsea-matchen var 0,63 mål/match. Hade han inte skadat sig och spelat 6 av de 7 sista ligamatcherna med bibehållet målsnitt hade det blivit 6 x 0,63 = knappt 4, alltså 4 mål till och slutat på 21 mål. Med 21 mål hade Zlatan kommit fyra i skytteligan.

***

Detta är troligen den sista rapporten om Guldskon för säsongen 2016-17. Ni läsare får mer än gärna kommentera hur ni tycker dessa uppföljningar med jämna mellanrum har varit. Något som önskas bli bättre till nästa säsong?

ANNONS
Publicerad 2017-05-22 kl 11:54

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto