Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Cavani mållös i cupsegern: Zlatan behåller målrekordet!

Statistikbloggen

Tack vare ett självmål av motståndarbacken Issa i slutskedet av full tid i cupfinalen Angers–PSG på den “neutrala” (nåja) platsen Stade de France i Paris så vann “bortalaget” och bärgade hem ytterligare en titel. Vem lär vara gladast av PSG-stjärnorna Maxwell och Cavani över cupsegern? Cavani som hade en ypperlig chans att greja nytt rekord och sumpade chansen eller backen Maxwell vars redan enorma pokalsamling drygas ut ytterligare? Troligen Maxwell.

Och varför lär Cavani grina i kväll och riskera att frugan kommenderar honom att sova på soffan inatt och bära ut soporna? Jo, för att han inte gjorde mål. Uruguayanen stod på 49 mål i samtliga tävlingsmatcher för denna säsong med PSG och cupfinalen var sista chansen för att gå upp på Zlatans PSG-rekord 50 mål eller i bästa fall förbi och bli ensam rekordinnehållare.

Lite tabeller för er som är nyfikna på hur nära Cavani var att slå Zlatans bägge PSG-målrekord:

…och speltid per mål:

Nu stannade alltså Cavani på 49 mål för denna säsong. Han slog inget av Zlatans två målrekord som var 50 totalt och 38 i ligan. Det finns nog bara en sak att säga som avrundning på detta blogginlägg:

Annons

GRATTIS, Zlatan!

 

Publicerad 2017-05-27 23:09

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto