Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Efter lördagens 4 cupfinaler: storklubbarnas titelfacit ’16-17

Statistikbloggen

Nu efter att samtliga cupfinaler i de “fem största ligorna” har spelats (Italien för ett tag sedan & resten igår), och att endast CL-finalen återstår av denna säsong av den europeiska klubbfotbollen, så vad passar inte bättre än en ny koll på topplistan för de riktiga storklubbarna?

Först ett facit för lördagens cupfinalfest, ifall någon kanske inte noterat hur det gick:

18:30 Arsenal – Chelsea 2–1
20:00 Eintracht Frankfurt – Dortmund 1–2
21:00 Angers – PSG 0–1
21:30 Barcelona – Alaves 3–1

Tre uddamålssegrar som gör att Barcas 3–1-seger får klassas som “dessa finalers storseger”. Den kanske största överraskningen var väl ändå att PSG “bara” vann med 1–0 och att detta mål gjordes av Angers-backen Issa i slutskedet av full tid. Hur tror ni att ett PSG med en frisk Zlatan i god form hade presterat mot Angers i denna cupfinal?

Om man lägger in dessa cupsegrar i topplistan för storklubbarnas facit denna säsong blir det så här:

Annons

Här rankar jag Man United högre än PSG då en seger i Europa League känns tyngre än att vinna cupfinalen mot Angers tack vare motståndarsjälvmål. För lagen med en enda titel värderas ligaguld tyngre än cupguld som i sin tur värderas högre än seger i nationella supercupen.

Om Juventus vinner CL-finalen (3:e juni) så får deras titeltrippel nog rankas högre än både Man Uniteds och Real Madrids trippel.

I ett rent europeiskt perspektiv ser Man Uniteds säsongsfacit trots allt starkt ut även fast det inte blev ligaguld eller ens cupguld.

***

Ni som håller på någon av dessa storklubbar: hur värderar ni facit för deras säsong?

Uppdaterat (kl 16:50) – efter kloka kommentarer och egen avvägning flyttade jag upp Dortmund till före Arsenal i topplistan.

Publicerad 2017-05-28 12:30

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto