Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Uppföljning: antal mål efter 30-årsdagen (Zlatan leder än)

För drygt 3 månader sedan gjorde jag en sammanställning över hur många mål som anfallare och målfarliga mittfältare gjort efter 30-årsdagen. För att förenkla så att sammanställningen över huvud taget kunde genomföras fick förutsättningarna bli följande: anfallare som fyllde 30 år på “hösten” får räkna in facit för hela den säsongen, medan anfallare som fyllde 30 år på “våren” (och sommaren) får räkna in från och med följande säsong. Väldigt många av dessa berörda anfallare fyller år på hösten (och speciellt i oktober månad precis som för Zlatan) så det blir inte allt för orättvist, tack och lov.

ANNONS

Nu är det i princip bara en CL-final kvar (på lördag kväll) av denna säsong och då är det passande att göra en ny uppföljning av hur många mål som anfallarna har gjort sedan 30-årsdagen.

Så här ser läget ut för de aktiva anfallarna:

Observera att dessa mål handlar inte om komplett karriärfacit, utan endast tårtbiten “på ålderns höst” från karriären. CR7 får rankas högre än Eto’o för att Ronaldo är Ronaldo och förklaring är väl ändå överflödig?

Förändring sedan 24 februari vid senaste/första uppföljningen i bloggen…

Zlatan: +4 mål totalt (varav 2 ligamål)
Totti: oförändrad
Rubén Castro: +5 mål totalt (allt i ligan)
CR7: +18 mål (varav 10 ligamål)
Eto’o: +11 mål (allt i ligan)
Jermain Defoe: +1 mål (ligamål)
Van The Man: +7 mål (varav 3 ligamål)
Peter Crouch: +3 mål (varav 1 ligamål)

ANNONS

Det är denne Ronaldo som ångar på mest. Han är “bara” 128 mål bakom Zlatan och med sedvanlig “Ronaldo-takt” att göra mål kan det gå ganska snabbt…

För den som undrar så består Zlatans 219 mål som 30-plussare av 156 mål i PSG, 35 mål i Milan och 28 mål i Man United. Zlatans snitt som 30-plussare är 36 1/2 mål per säsong.

Nu återstår det även att se hur det blir för Totti framöver, efter avtackningen till Roma som han vigt sitt liv till. Han presterade 153 mål (varav 125 i ligan) som 30-plussare. Jämför detta med landsmannen Di Natale som presterade 188 stycken (varav 165 i ligan) i Udinese-outfiten. Di Natale gjorde dessutom 2 säsonger färre än Totti. Här i denna blogg får Di Natales prestation på ålderns höst väga tyngst.

Hur står sig då detta aktiva herrskap mot “pensionärerna”?

ANNONS

Zlatan & Henke är minst sagt imponerande pjäser i dessa sammanhang!

***

Saknar ni läsare några 30-plussare som skulle hamna på en hedersam placering i sammanställningen?

Publicerad 2017-05-30 kl 17:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto