Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

"Masthuggarn" räddade Sveriges fina 35-åriga bortasvit mot Norge

Statistikbloggen

Efter två raka “glasögonresultat” för Sverige borta mot Norge på 2000-talet sprack bägge nationernas målnollor. Först fick den före detta Brommapojken släppa in ett mål, och i andra halvlek nickade den nyss inbytte “Masthuggarn” in kvitteringen till 1–1 vilket även blev slutresultatet inför knappt 12 tusen på läktarna och X antal TV-tittare.

I förra blogginlägget handlade det om att Sverige inte har förlorat borta mot Norge på nästan 35 år. Denna svit lever tack vare “Masthuggarn” (Samuel Armenteros) vidare på obestämd tid. Så här ser Sveriges bortafacit ut borta mot Norge från och med senaste förlusten:

Noterbart för samtliga landskamper mellan Sverige och Norge är att Sverige fortfarande bara har en enda seger mot Norge sedan VM-bronset 1994: då Zlatan Ibrahimovic gjorde hattrick på “Kompisvallen” i augusti 2013 i 4–2-segern. Så här ser facit ut mellan länderna i modern tid:

***

Borde inte nästa landskamp mot Norge spelas i Sverige? För de senaste 11 landskamperna är det 2 på neutral mark, 3 på svensk mark och hela 6 stycken på norsk mark.

Annons
Publicerad 2017-06-13 21:50

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto