Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Antal seniormål: Leo Messi vs Pelé vs Cristiano Ronaldo

Statistikbloggen

För några dagar sedan undrade signaturen Kloppo bland kommentarerna hur det ser ut på match- och målfronten karriärmässigt, men senare även samma fråga för Pelé. Signaturen Saha9 gav Kloppo svar för CR7 (Ronaldo) och Messi vilket undertecknad anser är 100 procent korrekt fakta.

Beträffande Pelé har undertecknad gjort en research för att vaska fram Pelé-statistik som är jämförbar med CR7 och Messi – som förhoppningsvis många kommer uppskatta att ta del av – och här kommer en så rättvis jämförelse som möjligt mellan tre av världens genom tiderna bästa anfallare:

Pelé har gjort 153 mål mer än CR7 och 192 mer än Messi. CR7 och Messi har snittat – löst räknat – cirka 50 tävlingsmål per säsong med sina klubblag och på landslagsnivå är cirka 10 mål/år ingen omöjlighet. Med 60 mål per år/säsong borde Ronaldo som tidigast kunna tangera Pelés 757 mål om cirka 2 1/2 år vilket innebär kring julen år 2019. Messi borde kunna göra det som tidigast kring våren/sommaren 2020.

ANNONS

Räknar man in alla möjliga matcher som Pelé spelat som seniorspelare så beroende på källor handlar det om olika antal matcher och mål, men 1366 matcher med 1283 mål är en (1) av summeringarna som förmodligen många anser vara rimlig. Då ingår alltså exempelvis inofficiella landskamper i denna statistik och tre av dessa inofficiella landskamper var mot Malmö FF (2 gånger – 1960 & ’66) och mot AIK (1966). Pelé gjorde 2 mål per inofficiell landskamp mot Malmö FF (totalt 4 mål) och AIK (totalt 2 mål).

***

Något som inte får glömmas bort är att Leo Messi fyllde “gubbe” i lördags. Grattis i efterskott på 30-årsdagen önskar Statistikbloggen. Messi fyller alltså år exakt ett halvår före julafton – eller efter julafton beroende på om man anser att den skumpaflarra Messi firar med är halvfull eller halvtom.

ANNONS

***

Ikväll 20:00 är det Chile – Portugal i Confed Cup. Det blir Ronaldos 143:e match med A-landslaget och hans 860:e seniormatch. “Kanalpropagandan” står som vanligt sajten/tjänsten tvmatchen för.

Publicerad 2017-06-28 14:13

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto