Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Efter Allsvenskan omgång 13: dessa lag är kvar i guldracet

Statistikbloggen

Nu är den trettonde omgången av Allsvenskan 2017 färdigspelad. Många supportrar drömmer om att laget i hjärtat ska ta SM-guld. Ju länge in på säsongen desto fler lag har halkat av guldstriden. Efter 13 omgångar borde några lag kunna anses ha skakats av.

Vilka lag kan då ta SM-guld i år? 2 kännetecken finns och det ena är att laget såklart måste ha tagit minst lika många poäng ett tidigare mästarlag gjort vid lika många spelade omgångar. Det andra kan kombineras med det förstnämnda och det är att ha tagit poäng i premiärmatchen som alla mästarlag sedan 1993 har gjort.

Så hur ser tabellen ut med indikatorer för vilka lag som är kvar i guldrejset? Titta nedan och spana in:

(IFK Göteborg har en hängmatch till godo och i tabellen nedan är vi lite bussiga och låter laget få ligga på rätt sida om skiljelinjen eftersom laget kan vinna sin nästa match (hemma mot Halmstad), och då står laget på 20 poäng efter 13 omgångar.)

Annons

Målskillnadsaffärer skiter vi i här och nu eftersom det bara är av intresse när serien är färdigspelad. Istället premieras resultatet i premiäromgången: vinst går före kryss som går före förlust – för att skilja lag med samma poäng åt. Låter väl bra?

***

Någon som är nyfiken på vilket lag som har det bästa publiksnittet för första matchen efter senaste årens sommaruppehåll i Allsvenskan?

Publicerad 2017-07-03 21:58

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto