Galatasaray lyckades inte jaga bort "Sverigespöket" i kväll!

Statistikbloggen

Efter att ha misslyckats även i det fjärde försöket att vinna mot svenskt motstånd på hemmaplan är det bara att konstatera att Galatasarays “Sverigespöke” finns kvar. Östersund tog ledningen med 1–0 i 60:e minuten via straffspark vilket gjorde att Galatasaray behövde göra 4 mål på 30 minuter för att vinna dubbelmötet. I 69:e minuten blev det “1 down, 3 to go” men de där sista tre målen kom aldrig. Matchen slutade 1–1 och Östersund vann dubbelmötet med 3–1.

Så här ser nu Galatasarays facit ut mot svenska lag i europacuperna…

1976/77: 1–1 hemma och 2–1 borta –> 3–2 totalt (mot AIK, Cupvinnarcupen)
1994/95: 0–1 hemma och 0–1 borta (mot IFK Göteborg, CL-gruppspelet)
2007/08: 2–3 hemma (mot Helsingborg, UEFA-cupens gruppspel)
2017/18: 1–1 hemma och 0–2 borta (mot Östersund, EL-kval)

(Hösten 2007 hade UEFA-cupens gruppspel ännu inte formatet att alla möter alla både hemma och borta.)

***

Nu väntar Sporting Circle Fola Esch (från Luxemburg) som motstånd för Östersund i nästa kvalomgång. Sporting Circle Fola Esch skickade ut Inter Baku från Azerbajdzjan efter totalt 4–2. Azerbajdzjan ligger öster om Turkiet, för den som undrar.

Torsdagarna 27:e juli och 3:e augusti spelas nästa kvalrunda till Europa League. Därefter krävs vinst i ytterligare en kvalrunda för att nå gruppspelet.

Publicerad 2017-07-20 21:42