Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Efter Blåvitts 4–1-kross: mer än mirakel krävs för SM-guld

Statistikbloggen

Ja, när var det senast som IFK Norrköping förlorade 4 raka allsvenska matcher? Det har denna blogg ännu inte klurat ut. Någon läsare med makalöst stort Peking-hjärta som bara råkar ha den kollen? Hur som helst, efter dagens program av Allsvenskan 2017 hemmaslog Blåvitt detta Peking med hela 4–1 vilket var Pekings fjärde raka förlust i Allsvenskan.

Ni har väl säkert alla koll på hur senaste tiden varit: klubben har nyligen rört om i tränarstaben och nu blev det en riktigt skön seger. Efter en sån här insats kanske man ställer sig frågan: kan det räcka till SM-guld, trots allt?

Låt oss först ta en titt på hur laget poängmässigt ligger till jämfört med ledande Malmö FF och korridoren för guldlagen:

Även om det blir seger i hängmatchen (mot AIK) så kommer IFK Göteborg vara hela 15 poäng efter ledande Malmö FF. Just nu är det 18 poäng som skiljer lagen åt.

För er som undrar: den där hängmatchen kommer spelas torsdag 10:e augusti. Ganska snart. Då kommer vi äntligen att slippa se en sån där haltande tabell. Skönt!

Annons

Har sedan tidigare i bloggen konstaterat att IFK Göteborg är avsågat från kampen om guldet, så det krävs verkligen “mer än ett mirakel” om det ska bli SM-guld redan i år för Tobbe Hysén och hans lagkamrater.

***

Stora frågan, då Göteborg är på tapeten: vad föredrar ni att äta på arenan? Vanlig hederlig varmkorv eller halv special? Eller kanske hel special? (Om bara det finns på menyn.)

Publicerad 2017-07-30 21:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto