Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

16-lagsallsvenskan sedan 2008: Östersund stormar fram

Statistikbloggen

Inför den nyss avslutade 17:e omgången av årets Allsvenskan stod både Östersund och Falkenberg på 68 poäng vardera. Men med skillnaden att Falkenberg har spenderat 3 hela säsonger i Allsvenskan och Östersund endast drygt 1 1/2 säsong. Den mållösa tillställningen mot Halmstad a.k.a “delad pott” (passande uttryck för tränaren Potter) gav en ny poäng till poängkontot. Därmed står Östersund inte längre jämsides med Falkenberg utan istället ligger laget bättre till placeringsmässigt.

Så här ser tabellen ut just nu i grafisk form:

Ytterligare 7 poäng behövs för att Östersund ska tangera Syrianska (plus en extra för att smita förbi och gå om) och det borde väl ske inom bara någon omgång?

***

Övrigt noterbart är att Djurgården har seglat förbi Häcken under den senaste tiden. Men trots det glädjeämnet är Djurgården det poängmässigt sämsta laget av de lag som spelat spelat samtliga säsonger av 16-lagsallsvenskan. 26 poäng är det upp till det näst sämsta laget: Kalmar FF.

Å andra sidan är det ändå ganska starkt jobbat att vara ett av endast 6 lag som spelat samtliga 9 säsonger och den pågående 10:e säsongen av 16-lagsallsvenskan.

Annons

Tänk: det var 16 lag som fanns i första upplagan av 16-lagsallsvenskan år 2008. Vet ni exakt hur många lag som spelat i 16-lagsallsvenskan utan att försöka räkna antal lag i diagrammet? 28 stycken!

Så av dessa 28 lag som spelat i 16-lagsallsvenskan är det bara följande 6 lag som spelat samtliga säsonger så här långt: Malmö FF, AIK, Elfsborg, IFK Göteborg, Kalmar FF och Djurgården. Av dessa 6 lag är det endast IFK Göteborg och Djurgården som ännu inte vunnit serien.

***

…nästa år blir det kanske ett 29:e lag i ordningen som debuterar i 16-lagsallsvenskan: Dalkurd!

Just nu har vi bland annat följande lirare i Dalkurd: Kebba Ceesay och Mohamed Bangura. För att nämna de kanske mest bekanta namnen.

***

Stora frågan: vilka årtal gäller då Djurgården och IFK Göteborg tar sina nästa SM-guld? Vad tror expertpanelen?

Annons
Publicerad 2017-07-31 23:44

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto