Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Europas storklubbar 2017–18: Real Madrid leder titelkampen

Statistikbloggen

Real daskade till ett Neymar-fritt Barca med hela 5–1 över 90+90 minuter i den spanska supercupen. Ja, den avgörs över två matcher till skillnad från ett enda matchtillfälle som det brukar vara i de flesta ligor. Vilket upplägg tycker ni läsare är vettigast?

A >> som i England: 1 enda match & alltid samma arena (tradition)
B >> som i Sverige (förut): 1 enda match & ena finallaget får spela på sin hemmaplan
C >> som i Spanien: 2 matcher & bägge finallagen får varsin hemmamatch
D >> om nån vet något annat exempel eller kommer på en lysande idé?

I och med att den spanska supercupen är färdigspelad och att en vinnare har korats så kan vi summera läget för storklubbarna efter att alla supercuper har avverkats.

Det är alltså Real Madrid som hittills har vunnit flest titlar denna säsong. FIFA Club World Cup brakar igång en bit in på december. I år kommer FIFA CWC att spelas i Förenade Arabemiraten och datumen är 6–16 december. Real Madrid klampar in den 13:e december och det är en kvällsmatch.

Annons

I de hittills 13 genomförda upplagorna av FIFA CWC är det bara lag från Europa och Sydamerika som har vunnit. Europeiska lag står för 9 av segrarna (Spanien 5, Italien 2, England 1 & Tyskland 1) och Sydamerikanska lag står för 4 stycken (endast brasilianska lag).

För de senaste 10 upplagorna av FIFA CWC har europeiska lag vunnit 9 av dessa. De senaste 4 upplagorna har bara vunnits av europeiska lag. Inget lag har ännu lyckats försvara sin titel, men i år har Real Madrid chansen att göra det.

***

För er som inte såg mitt blogginlägg efter europasäsongen 2016–17 med sammanställningen för flest titlar bland storklubbarna kommer en repris av tabellen:

***

Hur tror ni läsare att Barca hade presterat i spanska supercupen om man väntat med att sälja Neymar till PSG? Hade Barca kunnat vinna eller hade Real Madrid vunnit ändå?

Annons

 

Publicerad 2017-08-17 10:17

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto