Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Årets allsvenska mästare MFF ej längre rekordbra just nu

“Jolley” good, Michael! Jumbolaget AFC E-tunas tränare Michael Jolley har all anledning att känna sig stolt efter den ganska otippade segern mot suveränen Malmö FF. MFF hade inför lördagens bortamöte med E-tuna 9 raka utan förlust med det imponerande innehållet 8 segrar och 1 kryss.

Vi ser såna här otippade segrar ibland. Som nu. Som hösten 2003 på Stadion när Assyriska körde över Djurgården i cupen med hela 4–0. Efter 4–0 i halvtid frågade den sändande kanalens reporter Zoran Lukic: “kommer ni att vända på detta?” med svaret “näe, det kommer vi inte” som följd. Zoran har haft rätt flera gånger genom åren även om han inte alltid har rätt.

Det kan låta som en klyscha detta med “det finns inga lätta matcher”, men nu har vi åter igen påmints av detta efter MFF:s bakslag i Eskilstuna, hemstaden för den aktiva spelaren Sebastian Larsson och Kennet Andersson – två spelare som gjort större avtryck i svenska landslaget än exemplevis Jimmy Tamandis enda landskamp år 2001.

Inför bakslaget låg blivande mästarlaget Malmö FF poängmässigt bättre till än samtliga tidigare mästarlag under senaste 2 omgångarna. Nu ligger laget efter 20 omgångar 2 poäng sämre till än för rekordnoteringarna som är 48 poäng.

…men deppa nu inte MFF!

Även för nästa omgång (21) är rekordnoteringen 48 poäng för mästarlag (1993–2016). Seger hemma mot IFK Göteborg nästa söndag och MFF går upp på nya rekordnoteringen 49 poäng.

Grafiskt? Yes box:

***

Nästa söndag (27:e augusti) blir verkligen en “Supersöndag” för Allsvenskan:

15:00 >> AIK – Djurgården (hur länge ska DIF:s derbyspöke få leva?)

17:30 >> Malmö FF – IFK Göteborg

Bägge matcher kommer att rullas ut i C More-djungeln. Exakt vilka kanaler det handlar om finns att se på tvmatchen eller i TV-apparatens programguide (“EPG”).

…men det är inte slut där. Två ytterligare matcher av intresse kommer att sändas 27/8:

17:00 >> BP – Falkenberg, Superettan (TV4 Sport)

17:45 >> Linköping – Rosengård, Svenska Cupens final för damer (TV12)

Publicerad 2017-08-20 kl 10:02
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons