Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ÖFK:s dystra svit – 1 seger på 8 allsvenska matcher

Statistikbloggen

Det var förvånansvärt många som tippade att Östersund skulle kriga i toppen av tabellen om allsvenska guldet i år inför seriestarten. “Clickbait”-syften kanske? 

Östersund har ändå hängt med relativt bra i tabellen även i år (plats 7 nu en bit in på omgång 20), men så som laget har presterat nu på sistone så förtjänar laget verkligen inte något guld: en enda seger på senaste 8 omgångarna, se här hur poängkontot har förräntats:

Den enda segern är ironiskt nog med deras B-lag mot Djurgården den 16:e juli mellan de två mötena med Galatasaray som Östersund starkt nog lyckades vinna när 180 minuter summerades.

Nu blev det 0–3 hemma mot AIK, men vad gör det OM laget lyckas slå ut PAOK i EL-kvalet? Det “räcker” med att kopiera den där 2–0-segern mot Galatasaray. Då är nog AIK-förlusten glömd. För vad spelar det för roll egentligen om man slutar på plats 5 eller 9 i Allsvenskan? Visst, det blir lite mer klirr i kassan med en bättre tabellplacering som spelarna förmodligen inte bryr sig ett skvatt om, och det kan ha betydelse för svenska cupens gruppspel ifall man blir första- eller andraseedad.

Annons

***

Lite Östersund-statistik för Allsvenskan hittills kan ju inte skada…

Interna skytteligan (toppen)

Jamie Hopcutt, 5 mål, varav 1 på straff
Saman Ghoddos, 4
Brwa Nouri, 4 varav 3 på straff

Interna poängligan (toppen)

Saman Ghoddos, 8 (4 mål + 4 assist)
Brwa Nouri, 6 (4 mål + 2 assist)
Jamie Hopcutt, 5 (5 mål, ingen assist)

Ghoddos gjorde hela 10 mål förra året för Östersund. 6 mål fler än hittills i år. Assistmässigt har han redan tangerat förra årets 4 målpassar.

Publikmässigt ligger på man en tiondeplats för hemmasnittet med drygt 5000 åskådare.

Publicerad 2017-08-20 17:38

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto