Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Salzburgs alla CL-kvalfiaskon: så uselt har laget presterat

Statistikbloggen

Den här veckan spelas de sista kvalmatcherna för höstens gruppspel i Champions League och Europa League. Under de senaste åren har vi sett Malmö FF slå ut Salzburg inte bara en utan två gånger i CL-kvalet. Så därmed har de flesta av oss koll på att Salzburg misslyckats med CL-kval åtminstone två gånger.

Men hur många gånger har Salzburg misslyckats med sina CL-kval? Har laget lyckats någon gång? Modern tid gäller. Häng med här och fortsätt läs!

Med anledning av att tabellens bredd skall matcha bloggens bredd så skippade jag kolumnen “CL-försök”, vilket kanske är det allra mest intressanta i slutändan – vilket gör att det får summeras i textform i stället.

Det vi ser i tabellen är de senaste 11 årens europacupspel plus det pågående. Totalt 12 säsonger (föregåtts av 8 ligaguld och 4 hedrande andraplaceringar). För 10 av dessa 12 säsonger har Salzburg startat i CL-kvalet, men aldrig lyckats nå gruppspelet.

Annons

***

När det gäller Salzburgs chanser att nå gruppspelet för gamla UEFA-cupen och nya Europa League har det funnits hela 12 möjligheter. Salzburg har nått EL-gruppspelet 6 av 12 gånger. Salzburg har gått vidare från EL-gruppspelet 4 av 6 gånger. För den inledande knock out-ronden efter gruppspelet har Salzburg gått vidare endast 1 av 4 gånger, den gången mot Ajax säsongen 2013–14, för att i följande rond skickas ut av Basel.

För den pågående säsongen kvalar Salzburg till EL-gruppspelet efter att ha förlorat mot Rijeka i CL-kvalet. Salzburg spelar hemmaretur på torsdag mot ett lag med ett namn som man får köra copy-paste med. Med tanke på en 3–1-ledning efter bortamötet är chanserna goda nå EL-gruppspelet. Motståndaren med-det-knepiga-namnet måste göra åtminstone 3 mål borta mot Salzburg för att vinna dubbelmötet.

Annons

***

I förra inlägget om Lukakus förra säsong och PL-inledningen denna säsong, så hoppas jag att de flesta av er läsare tolkade rubriken rätt. Uttrycket “vikarie” var ju såklart med glimten i ögat. Nu ska vi inte skapa en höna av en fjäder.

***

Stora frågan: kommer Salzburg någonsin att lyckats kvala in till Champions League? Och vad anser ni läsare om Salzburgs prestation i europacuperna med tanke på den stora mängden försök?

Lilla frågan: vad anser ni läsare om bortamålsregeln? Rättvis/bra eller borde den skrotas?

Publicerad 2017-08-23 10:24

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto