POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Salzburgs alla CL-kvalfiaskon: så uselt har laget presterat

Den här veckan spelas de sista kvalmatcherna för höstens gruppspel i Champions League och Europa League. Under de senaste åren har vi sett Malmö FF slå ut Salzburg inte bara en utan två gånger i CL-kvalet. Så därmed har de flesta av oss koll på att Salzburg misslyckats med CL-kval åtminstone två gånger.

Men hur många gånger har Salzburg misslyckats med sina CL-kval? Har laget lyckats någon gång? Modern tid gäller. Häng med här och fortsätt läs!

Med anledning av att tabellens bredd skall matcha bloggens bredd så skippade jag kolumnen “CL-försök”, vilket kanske är det allra mest intressanta i slutändan – vilket gör att det får summeras i textform i stället.

Det vi ser i tabellen är de senaste 11 årens europacupspel plus det pågående. Totalt 12 säsonger (föregåtts av 8 ligaguld och 4 hedrande andraplaceringar). För 10 av dessa 12 säsonger har Salzburg startat i CL-kvalet, men aldrig lyckats nå gruppspelet.

***

När det gäller Salzburgs chanser att nå gruppspelet för gamla UEFA-cupen och nya Europa League har det funnits hela 12 möjligheter. Salzburg har nått EL-gruppspelet 6 av 12 gånger. Salzburg har gått vidare från EL-gruppspelet 4 av 6 gånger. För den inledande knock out-ronden efter gruppspelet har Salzburg gått vidare endast 1 av 4 gånger, den gången mot Ajax säsongen 2013–14, för att i följande rond skickas ut av Basel.

För den pågående säsongen kvalar Salzburg till EL-gruppspelet efter att ha förlorat mot Rijeka i CL-kvalet. Salzburg spelar hemmaretur på torsdag mot ett lag med ett namn som man får köra copy-paste med. Med tanke på en 3–1-ledning efter bortamötet är chanserna goda nå EL-gruppspelet. Motståndaren med-det-knepiga-namnet måste göra åtminstone 3 mål borta mot Salzburg för att vinna dubbelmötet.

***

I förra inlägget om Lukakus förra säsong och PL-inledningen denna säsong, så hoppas jag att de flesta av er läsare tolkade rubriken rätt. Uttrycket “vikarie” var ju såklart med glimten i ögat. Nu ska vi inte skapa en höna av en fjäder.

***

Stora frågan: kommer Salzburg någonsin att lyckats kvala in till Champions League? Och vad anser ni läsare om Salzburgs prestation i europacuperna med tanke på den stora mängden försök?

Lilla frågan: vad anser ni läsare om bortamålsregeln? Rättvis/bra eller borde den skrotas?

Publicerad 2017-08-23 kl 10:24
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto